volvo

Special edition Volvo FH als ode aan vader en grootvader

13-02-2024

De nieuwe Volvo FH van Stijn Muysewinkel is méér dan een eyecatcher. Over letterlijk elk detail is nagedacht. Maar bovenal is deze truck een eerbetoon aan zijn grote helden: vader Philippe en grootvader Rudy.

‘My Heroes’

Je komt ogen tekort als je een rondje om de Volvo FH van Stijn Muysewinkel loopt. Maar het meest bijzondere is zonder twijfel aan de achterzijde van de truck te zien. Daar heeft Stijn meer dan levensgroot de portretten van zijn vader Philippe en grootvader Rudy Muysewinkel laten spuiten, inclusief de tekst ‘My Heroes’.

“Dat dekt voor mij precies de lading. Mijn vader is mijn beste vriend en mijn opa, die helaas is overleden, was dat ook. Ik heb zeer veel respect en bewondering voor hen. Mijn opa is zijn hele leven zelfstandig veehandelaar geweest en het ondernemerschap heeft hij doorgegeven aan veel familieleden, onder wie mijn vader. Hij is sinds ’92 zelfstandig transportondernemer. Mijn opa en mijn vader hebben grote waarde voor mij. Ik heb zeer veel ondernemerslessen van hen geleerd. Zoals? Elke stap die je als ondernemer zet moet berekend zijn.”

“Ik heb zeer veel respect en bewondering voor mijn vader en grootvader. Op deze manier wil ik dat tonen.”

Transport Philippe Muysewinkel spuitwerk cabine

Rood, grijs en zwart

Over de configuratie van zijn nieuwe Volvo FH heeft Stijn zeer goed nagedacht. “Met deze truck vervoer en plaats ik glas in Nederland, België en Luxemburg. Hiervoor had ik een Volvo FH 4x2-trekker, maar na de aanschaf van een nieuwe oplegger met een 40 tonmeter Fassi-autolaadkraan hadden we een zwaardere configuratie nodig. In overleg en op advies van Nebim zijn we toen uitgekomen op een Volvo FH 6x2-trekker met een gestuurde voorloopas. Als je het eindresultaat ziet, kun je je bijna niet meer voorstellen dat de truck ooit af fabriek in de kleur wit is geleverd. Onze huisstijl is grijs, maar omdat de nieuwe dieplader rood is, is die kleur ook verwerkt in de truck.”

Transport Philippe Muysewinkel Volvo FH detail cabine

Wat zit er allemaal op en aan deze special edition?

 • Staande uitlaten
 • Een bull bar (inclusief meegespoten steunen)
 • Verstralers
 • Flitsers die zijn ingebouwd in de koplampen
 • Luchthoorn en lichtbak
 • Voor een extra gladde afwerking is de reclame op de zijkant niet bestickerd maar meegespoten
 • Een volledig dichtgemaakt chassis met onder meer traanplaat vlonder
 • Meegespoten koppelschotel
 • Custom made kentekenplaat met de letters TPM (‘Transport Philippe Muysewinkel’)
 • Deense achterbumper
 • State-of-the-art interieur
Transport Philippe Muysewinkel Volvo FH prijs

Eerste prijs in de categorie beste Belgische truck

De nieuwe Volvo FH werd op de Truckshow Ciney onthuld. Het was een bijzonder moment. Philippe Muysewinkel werd geblinddoekt naar de truck geleid. “Voor mijn vader was het spuitwerk een grote verrassing, hij wist van niets. Hij vond het prachtig.” Hij was zeker niet de enige. Bij de truckshow won Muysewinkel met zijn Volvo FH de eerste prijs in de categorie beste Belgische truck. Ook de ‘Only Way is Dutch Trophy’ ging mee terug naar Denderbelle.

“Naast mooi is de truck dankzij de Turbo Compound-motor ook zuinig.”

Transport Philippe Muysewinkel Volvo FH detail

‘Wij vinden het belangrijk dat chauffeurs fier zijn op hun truck’

Transport Philippe Muysewinkel heeft meer rijk uitgeruste trucks in de vloot. “Voor ons is het heel belangrijk dat chauffeurs fier zijn op hun truck. Daarom hebben chauffeurs een zware stem in de truck waarmee zij rijden. Zelf ben ik een Volvo-fanaat: ik vind het hele mooie trucks. We hebben al vele jaren Volvo-trucks in de vloot en daarvoor werken we zeer goed samen met de verkoper en de werkplaats van Nebim Zele. Van receptionisten tot mechaniekers: we kennen iedereen.”

Mooi én zuinig

Muysewinkel is vanzelfsprekend zeer trots op zijn Volvo FH, die tot stand kwam in samenwerking met Nebim, Van der Heijden Truckstyling, truckspuiterij Perfect Trading, Special Interior Truck Upholstery, Solarguard Exclusive Truck Parts, MW Designs (airbrush) en AW Design. “Ik krijg ontzettend veel reacties, allemaal positief. Naast mooi is de truck ook zuinig. Deze Volvo FH heeft de zuinige Turbo Compound-motor en in de cijfers zie ik het resultaat daarvan terug. Met mijn vorige truck had ik een verbruik van 32 liter per 100 kilometer. Met de nieuwe Volvo FH haal ik 28 liter per 100 kilometer.”

Ook interesse in een special edition Volvo FH?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu