renault-trucks

Renault Trucks voegt gezondheids- en veiligheidsfuncties toe aan Optifleet

Renault 20-12-2022

Optifleet, de oplossing voor vlootbeheer van Renault Trucks, helpt transportbedrijven om de rentabiliteit van hun voertuigen te verhogen door hun exploitatiekosten te verlagen en de tevredenheid van hun klanten te verbeteren. Om zijn klanten te helpen hun productiviteit nog meer te verhogen, voegt Renault Trucks twee nieuwe modules toe aan Optifleet: “Health" en “Safety". Deze nieuwe modules moeten ongevallen en ongeplande stilstand van vrachtwagens tot een minimum beperken.

vijf modules

  • De module Check controleert en optimaliseert het brandstofverbruik van de vrachtwagens van de vervoerders, waardoor de totale CO2-uitstoot wordt verminderd, analyseert de milieuvriendelijke rijprestaties van hun chauffeurs en controleert op eventuele wijzigingen. Deze module biedt ook een live weergave van het laadniveau van de batterij van elektrische voertuigen.
  • De module Map kan vrachtwagens in realtime geolokaliseren, waardoor vlootbeheerders de informatie krijgen die ze nodig hebben om hun routes te optimaliseren en de klanttevredenheid te verbeteren door hen te informeren over het exacte tijdstip waarop de bezorger zal aankomen.
  • De module Drive registreert de activiteiten en rusttijden van de chauffeurs. De gegevens van de tachograaf kunnen op afstand worden gedownload om de administratie te ondersteunen.

Nieuwe functies

Renault Trucks voegt nu twee nieuwe functies toe aan Optifleet: de module Health en de module Safety.

  • De nieuwe module Health stuurt berichten over de waarschuwingslampjes op het dashboard van elk voertuig, in real time, op het Optifleet-portaal of via e-mail. De vlootbeheerder kan dan de gepaste onderhoudswerkzaamheden plannen en eventuele stilstand van de vrachtwagen voorkomen.
  • De nieuwe module Safety bewaakt gebeurtenissen die verband houden met de veiligheidssystemen van een voertuig, zoals het Advanced Emergency Braking System (AEBS), de Electronic Stability Control (ESC) en het Lane Departure Warning System (LDWS). Deze module detecteert ook overmatig remmen of versnellen. De module stuurt de gegevens in real time naar het Optifleet-portaal of per e-mail naar de transporteur, die ze kan gebruiken voor een objectieve analyse van de rijpatronen. Vervolgens kan een gerichte training worden gegeven aan geselecteerde chauffeurs om het risico op ongevallen en vroegtijdige slijtage van voertuigonderdelen te verminderen.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu