renault-trucks

Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C-modellen

Renault 24-11-2022

Renault Trucks heeft de modellen van zijn 100% elektrische heavy-duty range onthuld. De Renault Trucks E-Tech T en C, die als eerste het nieuwe logo van de fabrikant dragen, zullen vanaf 2023 in serie worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse. Ze zijn per direct beschikbaar voor pre-ordering.

Enkele wijzigingen in het design

Deze nieuwe modellen, die bestemd zijn voor regionaal transport en constructie, hebben een design dat past bij hun elektrische motorisering. De ontwerpers van Renault Trucks introduceren enkele wijzigingen aan de voorzijde, maar behouden een perfecte algemene harmonie.

Allereerst hebben de Renault Trucks E-Tech T en C de kenmerkende design elementen van de overige elektrische trucks van het merk: blauwe wieldoppen, een verticale streep op de zijkanten van de vrachtwagen en de Renault Trucks E-Tech badge aan de voorzijde. Ze zijn ook uitgerust met een nieuwe embleemplaat, uitgevoerd in blauw.

Om de veiligheid te verhogen is de voorzijde van de voertuigen 115 mm naar voren gebracht en zijn er radars aan de zijkanten geplaatst. Het chassis is tevens uitgerust met een intrekbare trede die de ruimte voor de batterijen maximaliseert.

Elektromechanische effect

De grille is volledig herzien, waarbij de ontwerpers van Renault Trucks zich hebben laten inspireren door de wereld van de elektronische muziek, met een patroon dat doet denken aan een equalizer. Om dit elektromechanische effect te versterken, is de voorzijde van de voertuigen volledig gespoten.

Ten slotte zijn de Renault Trucks E-Tech T en C voorzien van het nieuwe, gemoderniseerde Renault Trucks- logo. Geplaatst in de grille, geeft de geborstelde aluminium ruit op een glanzend zwarte achtergrond de voertuigen een moderne en verfijnde uitstraling.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu