volvo Renault Trucks

Renault Master 4x4 voor Mammoet Rallysport

19-11-2015

De eerste kennismaking met de nieuwe Renault Trucks Master 4x4 was tijdens de afgelopen BedrijfsautoRAI in Amsterdam. De officiële aflevering van de Renault Trucks Master 4x4 is begin november geweest. Het Mammoet Rallysport Dakar team kan met deze uitvoering, omgebouwd door Oberaigner, zowel off-road rijden als tegelijkertijd meerdere personen vervoeren door de dubbele cabine van Snoeks Automotive. Afgelopen weekend is het voltallige Mammoet Rallysport Dakar team gepresenteerd aan het publiek in Harskamp, de thuishaven van rallyrijder Martin van den Brink.

Het standaardchassis van de Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 met achterwiel aangedreven dubbellucht is speciaal voor het Mammoet Rallysport Dakar team omgebouwd naar een 4x4 uitvoering. Oberaigner heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van aandrijfsystemen wat doorslaggevend was voor de keuze. Oberaigner heeft een krachtig 4x4 concept ontwikkeld voor de Renault Master. Het systeem is beschikbaar voor verschillende Renault modellen die handgeschakeld zijn en achterwielaandrijving hebben.

“De complete 4x4 uitrusting weegt slechts 150 kg waardoor het voertuig niet veel zwaarder wordt. Voor wordt het voertuig verhoogd met 65 mm en achter met 45 mm hierdoor heeft het een gunstige bodemvrijheid. De Master beschikt over een groot laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen. De 4x4 functie kan worden ingeschakeld wanneer dit nodig is. Bij een gladde of modderige ondergrond bijvoorbeeld. Bovendien blijft door gebruikt van ESP en ABS de controle van de voertuigdynamiek gehandhaafd tijdens normaal gebruik,” verklaart Erik Lenssen, Product Manager bij Renault Trucks Nederland.

Specificaties Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 Achterwiel aangedreven dubbellucht

  • GVW van 4,5 ton; GCW van 7.500 kg
  • Vermogen van 165 pk Euro 6
  • Handgeschakelde versnellingsbak
  • Wielbasis van 3.682 mm
  • Uitvoering in kleur zwart

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu