volvo

Remitrans neemt eerste Volvo FH Electric in gebruik

04-12-2023

Remitrans, een bedrijf uit Ninove gespecialiseerd in huiftransport, bulktransport, logistiek & opslagdiensten neemt vanaf 1 december hun eerste Volvo FH Electric in gebruik. RT Logistics, de logistieke divisie van de Remitrans Groep zal de Volvo FH Electric inzetten voor hun klant Nestlé. De truck is geleverd door Nebim Ninove.

Distributie van water

Sinds de oprichting van Remitrans in 1967, is het bedrijf uitgegroeid tot een aanbieder van geïntegreerde logistieke diensten. Ze bieden betrouwbare oplossingen voor goederenstromen, met een duidelijke focus op FMG, voeding- en drankenvervoer alsook losgestort bulktransport.

Nebim Ninove verkocht deze Volvo FH Electric aan RT Logistics, onderdeel van de Remitrans Groep. RT Logistics zal deze inzetten voor hun klant Nestlé Waters. Nestlé Waters werkt sinds 2001 samen met Remitrans voor de distributie van waters in België en Luxemburg. RT Logistics zorgt sedert 2021 voor de tussenopslag van de goederen van Nestlé op hun nieuwe site in Ghislenghien om ze dan per klantenbestelling klaar te maken en te laten leveren naar de klanten van Nestlé Waters.

Opgeladen met groene stroom

De Volvo FH Electric zal opgeladen worden met groene stroom, die opgewekt wordt door de zonnepanelen op de site van RT Logistics in Ghislenghien. Deze Volvo FH Electric vervangt een diesel truck en zal jaarlijks zo'n 50.000 km afleggen. Deze investering kadert in de inspanningen die Remitrans levert om hun vloot te vergroenen. Zo bestelden ze eveneens 17 LNG trucks die door Volvo Trucks in de loop van 2024 zullen geleverd worden.

Volvo FH Electric Remitrans

Volvo FH Electric is International Truck of the Year

De Volvo FH Electric won onlangs de prestigieuze 'International Truck of the Year' 2024 award. Bij het toelichten van hun beslissing, prees de jury de prestaties van de elektrische truck, alsook de naadloze acceleratie, de stilte en het trillingsvrije rijgedrag.

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving. De transitie naar elektrische voertuigen wordt geleid door Europa en Noord-Amerika, waar de doelstellingen nog hoger liggen. Zo ligt het streefcijfer in Europa momenteel op zo'n 70 procent van alle nieuwe vrachtwagens die in 2030 worden verkocht.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Volvo FH Electric?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu