volvo Renault Trucks

NV Van Israel, specialist in potgrond en boomschors

11-06-2014

NV Van Israel heeft voor zijn transportwerkzaamheden sinds enige tijd een nieuwe Volvo FH 500 met Euro 6-motor. Voor het bedrijf is het de eerste Volvo die in gebruik is genomen en dat tot volle tevredenheid.

Hoogseizoen in de Vlaamse Ardennen bij de firma NV Van Israel in Geraardsbergen. De maanden februari tot en met eind mei vormen elk jaar weer de drukste periode van het jaar, als het bewerken en transporteren van potgrond en boomschors, de specialiteiten van NV Van Israel, een piek bereikt.

Peter van Israel is sinds 1995 directeur/eigenaar van het bedrijf dat zijn vader Emiel heeft opgericht. “Het is mei en dat is het begin van het tuinseizoen. In deze periode realiseren we 70% van onze omzet. Mijn vader is ooit in 1976 begonnen met het mengen en transporteren van potgrond. Die activiteit is uitgegroeid tot Saniflor, ons eigen huismerk dat bestaat uit een groot assortiment verschillende soorten potgrond. We leveren exclusief aan tuincentra en tuinaanleggers.”

NV Van Israel is in 1994 ook begonnen met de levering van boomschors, een activiteit die eveneens tot een eigen huismerk heeft geleid: Sanischors. Peter van Israel: “Zowel de producten op het gebied van potgrond als boomschors worden door ons zelf bewerkt en verpakt. We beschikken daartoe in Zuid-Frankrijk over tientallen zagerijen waar wij mee samenwerken en een groot terrein waar we de brute boomschors stockeren. Dat zorgt ervoor dat we in het najaar een tweede piek in onze transportactiviteiten hebben als alle materialen vanuit Frankrijk naar onze vestiging in België worden getransporteerd. Op die vestiging worden de grondstoffen dan gezeefd, bewerkt en verpakt.”

Optimaal benutten

Peter van Israel heeft voor zijn transportwerkzaamheden sinds enige tijd een nieuwe Volvo FH 500 met Euro 6-motor. Voor NV Van Israel is het de eerste Volvo die in gebruik is genomen. “Eind 2013 zijn we in contact gekomen met Nebim, waarna we een week lang uitgebreid hebben mogen testen, waarbij we vooral onder de indruk zijn geraakt van het comfort dat de Globetrotter-cabine biedt. Tijdens de piek in het voorjaar komen we bij veel kleinere bedrijven in België, terwijl we in het najaar juist lange ritten naar Frankrijk maken om de grondstoffen op te halen. Het is belangrijk dat onze mensen hun werk zo comfortabel mogelijk kunnen doen. Nebim bood bovendien al de mogelijkheid van een Euro 6-motor, een beslissing tot aanschaf was snel genomen. De ondersteuning en adviezen van Nebim over hoe de Volvo FH optimaal te benutten waren dik in orde.”

Geen zorgen

De verwachtingen met betrekking tot de nieuwe Volvo FH zijn tot nu toe bewaarheid. Peter van Israel: “De chauffeur is bijzonder enthousiast, de truck rijdt soepel, schakelen gaat zorgeloos dankzij I-Shift, waardoor het transport ook een stuk veiliger kan plaatsvinden. Heel positief: we hebben nog geen enkele storing gehad en dat betekent minder zorgen om stilstandtijd. Omdat we beschikken over een eigen wagenpark verwachten de klanten van ons dat we soepel opereren en punctueel leveren. Het is dan wel zo fijn dat je nooit zorgen hoeft te hebben om het materieel en een betrouwbare dealer achter je hebt staan, zodat wij ons kunnen focussen op onze core-business."

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu