volvo Renault Trucks

NU OOK MOBIELE VERSIE VAN OPTIFLEET

12-03-2018

Renault Trucks' fleetmanagementsysteem Optifleet is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Wagenparkbeheerders hebben voortaan realtime toegang tot informatie over hun vloot, waar ze ook zijn.
 

Optifleet kan nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets, zodat vervoerders hun wagenpark overal en altijd kunnen volgen. De vereenvoudigde schermweergave van de mobiele Optifleet-applicatie stelt fleetmanagers in staat om direct toegang te krijgen tot hun voertuigen, om op elk gewenst moment het individueel rijgedrag en gebruik van de trucks (Ecoscore) te volgen en te beoordelen.

Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, het wagenpark efficiënt te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:

  • De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.
     
  • De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.
     
  • De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van chauffeurskaarten en tachograafgeheugens.

Met Optifleet biedt Renault Trucks transporteurs een kant-en-klare oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen operators sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Trucks een besparing van maximaal € 5.000 per jaar per voertuig genereren.

Bij een abonnement op Optfleet kan de Optifleet-applicatie nu worden gedownload vanuit AppStore en Google Play.

nebim-optifleet-2.jpg
nebim-optifleet-1.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu