volvo

Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor accu’s

Volvo 17-05-2022

Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor accu’s in België

Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor accu’s. De fabriek, gelegen in het Belgische Gent, gaat kant-en-klare batterijen leveren voor de volledig elektrische zwaardere vrachtwagens van Volvo Trucks.

“Deze investering toont onze sterke toewijding aan het elektrificeren van het transport. Tegen 2030 is minstens 50 procent van alle vrachtwagens die we wereldwijd verkopen elektrisch en tegen 2040 zullen we een CO2-neutraal bedrijf zijn”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

In de nieuwe accufabriek worden cellen en modules van Samsung SDI geassembleerd tot accupakketten die op maat zijn gemaakt voor de heavy-duty elektrische serie van Volvo Trucks: Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. De serieproductie start in het derde kwartaal van dit jaar.

Snellere levertijden en meer duurzaamheid

Elk accupakket heeft een capaciteit van 90 kWh en een transportbedrijf kan ervoor kiezen om maximaal zes accupakketten (540 kWh) in een vrachtwagen te hebben. Het aantal accu's is afhankelijk van de specifieke inzet en het gewenste laadvermogen.

"Door het accu-assemblageproces in onze productie te integreren, kunnen we de doorlooptijden voor onze klanten verkorten en hoogwaardige accu’s veiligstellen, terwijl we tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de circulaire economie", zegt Roger Alm.

De accu's van Volvo Trucks zijn zo ontworpen dat ze later kunnen worden gereviseerd, opgeknapt en hergebruikt. De fabriek in Gent zelf wordt aangedreven door 100% hernieuwbare energie.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu