volvo

Volvo ontvangt order van 44 elektrische Trucks van DHL

Volvo 13-05-2022

DHL Group en Volvo samen op weg naar emissievrije samenwerking

Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de overgang naar emissievrije voertuigen te versnellen. DHL is van plan in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo-trucks in te zetten op routes in Europa. Het bedrijf intensiveert daarmee de transitie naar zwaardere elektrische vrachtwagens.

Deutsche Post DHL Group en Volvo Trucks breiden hun bestaande samenwerking verder uit om de introductie van zwaardere elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen.

De eerste vrachtwagens zijn besteld

De getekende intentieverklaring omvat 40 elektrische trucks van het model Volvo FE en Volvo FL, die zullen worden gebruikt voor pakketleveringen in steden, waarbij de specifieke landen en routes nog moeten worden bepaald. Elektrische vrachtwagens voor langere routes maken ook deel uit van de scope en DHL heeft besloten om Volvo-trucks te gaan gebruiken voor regionaal transport, te beginnen met vier Volvo FM Electric-trucks in Groot-Brittannië.

De eerste vrachtwagens zijn al besteld, zes door DHL Parcel UK en twee door DHL Freight. Dit zal resulteren in een jaarlijkse besparing van bijna 600 ton CO2 en bijna 225.000 liter diesel voor Deutsche Post DHL Group.

Pablo Ciano- Executive Vice President Corporate Development - DHL Group legt uit:

"We zetten ons in om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar groene en duurzame oplossingen en ons langetermijndoel van netto nulemissie in 2050 te bereiken. Als logistiek dienstverlener is verduurzaming van ons wagenpark een belangrijke aanleiding om CO2-uitstoot te beperken. Verschillende van onze divisies zullen profiteren van deze overeenkomst met Volvo Trucks".

Roger Alm - President bij Volvo Trucks vertelt:

“DHL is een belangrijke wereldwijde logistieke dienstverlener die zich inzet om zijn impact op de klimaatverandering te verminderen. Samen kunnen we het verschil maken en ik ben er trots op dat we zullen werken in de geest van partnerschap, gericht op het bereiken van onze op wetenschap gebaseerde doelen om onze klimaatimpact te verminderen".

Volvo Trucks is marktleider

De samenwerking omvat de adoptie van nieuwe Volvo-technologieën en gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van elektrificatie. De overeenkomst omvat ook een analyse door Volvo Trucks van de transportactiviteiten van DHL, met als uiteindelijke doel een succesvolle implementatie van maatwerk elektrische transportoplossingen.

Volvo Trucks is marktleider voor zwaardere volledig elektrische vrachtwagens in Europa, met een marktaandeel van 42% in 2021. Al in 2019 begon Volvo Trucks als een van de allereerste truckfabrikanten wereldwijd met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Het bedrijf heeft elektrische trucks geleverd aan een breed scala van klanten in Europa, Noord-Amerika en Australië.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu