volvo

Volvo levert 20 elektrische trucks aan DFDS in Göteborg

Volvo 09-03-2023

Volvo Trucks leverde vorige week 20 volledig elektrische zware trucks aan het logistieke bedrijf DFDS in het Zweedse Göteborg. De levering maakt deel uit van een totale bestelling van 125 elektrische trucks die DFDS bij Volvo heeft geplaatst. Een deel van de nieuwe elektrische vloot zal worden ingezet voor het vervoer van goederen van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.

T2023_81871

een van de grootste bestellingen ooit

DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, heeft een van de grootste bestellingen ooit geplaatst voor batterij-elektrische trucks van Volvo - 125 Volvo FM Electric-modellen. Nu beginnen 20 van die trucks aan hun debuut in het commerciële verkeer.

Veertien van de trucks, opgeladen met groene stroom, zullen worden ingezet op transporten van en naar Volvo's fabriek voor zware vrachtwagens net buiten Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap om de duurzaamheidsdoelstelling van Volvo Trucks te bereiken - een 100% fossielvrije toeleveringsketen in 2040. Bovendien bevatten vier van de 20 aan DFDS geleverde trucks fossielvrij staal.

"Wij zijn ervan overtuigd dat wij het goede voorbeeld moeten geven en het gebruik van vrachtwagens zonder uitstoot van uitlaatgassen in onze eigen inkomende goederenstroom is een belangrijk onderdeel van onze strategie om een duurzaam transportsysteem van wereldklasse te creëren. Ik ben er echt trots op dat DFDS een partner is op deze reis," aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Duurzaamheidsambities

De inzet van elektrische trucks zonder uitlaatgassen maakt deel uit van de ambitie van DFDS om in 2050 koolstofneutraal te zijn.

"Het vervangen van onze conventionele, dieseltrucks door alternatieven zoals de Volvo FM Electric truck zal een aanzienlijke impact hebben op onze koolstofuitstoot. Maar deze inspanning vergt veel meer dan een financiële investering. Het is belangrijk om samen te werken met energieleveranciers en marktleiders, zoals Volvo Trucks, om onze klimaatambities waar te maken. De overgang vereist de juiste infrastructuur en samenwerking op verschillende maatschappelijke terreinen. Dat kan niet alleen," zegt Niklas Andersson, Executive Vice President en Hoofd Logistics Division bij DFDS.

Sinds Volvo Trucks in 2019 begon met de productie van volledig elektrische trucks, heeft het bedrijf meer dan 4.300 elektrische trucks verkocht in meer dan 38 landen over de hele wereld. Volvo biedt momenteel de breedste productlijn van de industrie met zes elektrische modellen in serieproductie, die tegemoetkomen aan een zeer grote verscheidenheid aan transporten in en tussen steden. Volvo Trucks heeft als wereldwijde doelstelling dat in 2030 50% van alle nieuwe trucks die het verkoopt elektrisch zal zijn.

Over DFDS

DFDS levert veerboot- en logistieke diensten in Europa en Turkije, met een jaarlijkse omzet van DKK 17 miljard. De 8.000 werknemers zijn werkzaam op veerboten, vrachtwagens en kantoren in 20 landen. DFDS, dat in 1866 werd opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen en is genoteerd aan Nasdaq Kopenhagen.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN VAN ELEKTRISCHE TRUCKS?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu