volvo

Volvo FH I-Save nu nog zuiniger

Volvo 22-02-2022

Er worden nieuwe verfijningen toegevoegd aan het I-Save-concept van Volvo Trucks. Dat is ontworpen om het brandstofverbruik te verlagen en een aanzienlijke besparing op de CO2-uitstoot te genereren, terwijl tegelijkertijd de rijeigenschappen worden verbeterd voor een aangenamere rit.

Substantiële besparingen

De nieuwe versie van I-Save omvat optimalisaties van de motortechnologie, de besturingssoftware en voorzieningen om de luchtweerstand te verminderen, allemaal met één gemeenschappelijk doel: het zoveel mogelijk verhogen van de energie-efficiëntie.

Om het verbrandingsproces van de motoren nog verder te optimaliseren, heeft Volvo Trucks de injectoren, compressie en nokkenas van de Volvo FH I-Save verder aangepast aan de verfijnde en unieke zuigers met nieuw golfpatroon. Ook het totale gewicht en de interne wrijving werden verminderd en daarmee verbeterd. De krachtige turbolader en oliepomp hebben upgrades gekregen en zelfs de filters voor olie, brandstof en lucht hebben gepatenteerde verfijningen voor nog betere prestaties.

“Uitgaande van een toch al krachtige motor, hebben we veel kritische details onderzocht die samen tot nog verdere substantiële besparingen leiden. Het gaat erom meer bruikbare energie uit iedere druppel brandstof te halen”, zegt Helena Alsiö, VP Powertrain Product Management bij Volvo Trucks.

I-Torque

I-Torque is Volvo’s nieuwe intelligente koppelsoftware die de energie-efficiëntie verhoogt door de topografische gegevens van I-See te analyseren en het rijden aan te passen aan de daadwerkelijke route. I-See gebruikt informatie over de geplande route om de kinetische energie van de truck zo goed mogelijk te benutten bij het rijden in heuvelachtig terrein. De nieuwe I-Torque-functie beheert de versnellingskeuze, het motorkoppel en het remmen wanneer I-Cruise wordt geactiveerd.

"Om brandstof te besparen, start de truck in Eco-modus en als chauffeur heb je altijd gemakkelijk toegang tot het benodigde vermogen en kun je uitkijken naar een snellere versnelling en koppelrespons van de aandrijflijn", vervolgt Helena Alsiö.

Geschikt voor HVO100

In het internationale transport over langere afstanden speelt de aerodynamica van de truck een belangrijke rol voor het brandstofverbruik. Er zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd om de luchtstroom te verbeteren, zoals kleinere openingen aan de voorkant van de cabine en een langere deurverlenging.

I-Save werd geïntroduceerd in 2019. Naast de bestaande vermogens van 460 en 500 pk wordt nu ook 420 pk toegevoegd. Alle motoren zijn geschikt om te rijden op HVO100: een hernieuwbare diesel in de vorm van gehydrogeneerde plantaardige grondstoffen. De FH, FM en FMX van Volvo Trucks met standaard 11- en 13-liter Euro 6-motoren krijgen ook updates die de energie-efficiëntie zullen verhogen.

Op weg naar fossielvrij

Volvo Trucks streeft ernaar dat elektrische vrachtwagens in 2030 de helft van de verkoop voor hun rekening nemen. De verbrandingsmotor zal echter een rol blijven spelen en de verbeterde efficiëntie die voortkomt uit deze nieuwe I-Save-ontwikkelingen in de aandrijflijn is een belangrijke manier om bij te dragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

“We zijn toegewijd aan het Klimaatakkoord van Parijs en we nemen krachtige maatregelen om de CO2-uitstoot van het wegtransport drastisch te verlagen. Zelfs als we elektromobiliteit op de langere termijn als de belangrijkste oplossing zien, zullen energiezuinige verbrandingsmotoren nog vele jaren een belangrijke bijdrage blijven leveren”, besluit Helena Alsiö.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu