volvo Renault Trucks

Investering in state-of-the-art wieluitlijning helpt klanten besparen op transportkosten

28-04-2023

In Zele en Zwevegem namen de techniekers van Nebim onlangs de nieuwe uitlijningsapparatuur van het merk Josam in gebruik. Het gaat over een aanzienlijke maar noodzakelijke investering die klanten helpt om op een eenvoudige manier te besparen op de kosten van hun vloot. Erik Van den Meerssche, vestigingsleider in Zele, geeft tekst en uitleg.

Besparen op brandstofverbruik én bandenslijtage

“We merken al enige tijd dat bedrijven nog meer dan vroeger kritisch naar hun kosten kijken. Terecht. De automatische loonindexering, stijgende grondstof- en energieprijzen, … Het hakt er stevig in en dwingt iedereen om uitgaven te analyseren en te optimaliseren waar mogelijk”, steekt Erik van wal.

“Het is onze plicht bij Nebim om hier een proactieve houding in te hebben en bedrijven te helpen besparen op transportkosten waar mogelijk zonder in te boeten op kwaliteit. Als truck specialist weten we dat een correcte wieluitlijning een aanzienlijke besparing kan opleveren. Bedrijven staan daar vaak niet bij stil. Ze weten gewoon niet dat een eenvoudige controle van hun wieluitlijning een niet te onderschatten impact kan hebben op het terugdringen van de kosten van hun vloot. Enerzijds levert dit al snel 3 tot 5% besparing op in brandstofverbruik doordat er minder luchtweerstand is. Anderzijds verslijten de banden ook minder snel als de wielen juist uitgelijnd zijn. Wie de berekening* maakt, komt uit op een jaarlijks kostenplaatje dat al snel kan oplopen tot duizenden euro's per voertuig in geval van niet goed uitgelijnde wielen. Onnodige kosten die makkelijk teruggedrongen kunnen worden. De nieuwe uitlijningsapparatuur die we recent in Zele en Zwevegem in gebruik namen, stelt ons in staat bijzonder accurate metingen uit te voeren om vervolgens de wieluitlijning correct bij te stellen waar nodig.”

*Klik hier voor een detail van hoe je de kosten zelf kunt berekenen.

Maximale veiligheid én rijcomfort

Erik benadrukt nog enkele niet te onderschatten voordelen van een correcte wieluitlijning: “Veiligheid onderweg is prioriteit nummer 1. Bij een goede uitlijning heeft het voertuig een stabielere wegligging. Bovendien draagt het bij tot een beter stuurgevoel waardoor er een beter rijcomfort is.”

nebim-uitlijning-3878-3881

Tevreden klanten

Het bewustzijn groeit en steeds meer klanten doen beroep op de expertise én apparatuur van Nebim voor een controle van hun wieluitlijning.

“Nadat we één voertuig hebben gecontroleerd en de wieluitlijning hebben bijgesteld merken we dat er heel snel ook andere voertuigen volgen. Klanten staan vaak versteld van de besparing en krijgen ook positieve reacties van hun chauffeurs die bevestigen dat de vrachtwagen, trailer of bus nadien een stuk aangenamer rijdt. Een controle vraagt slechts een kleine moeite. Wij kunnen heel snel een afspraak inplannen en vervolgens het nodige doen. De positieve reacties die we tot heden kregen van klanten bevestigt ons vermoeden dat we met deze investering een upgrade geven aan onze service.”, besluit Erik.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu