volvo Renault Trucks

Nieuwe richtlijnen winterbanden of sneeuwkettingen in Frankrijk

14-12-2021

Op 1 november 2021 verandert de Franse wet- en regelgeving over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Kort samengevat moeten voertuigen in berggebieden voorzien zijn van winterbanden of sneeuwkettingen. De verplichting geldt gedurende de periode 1 november – 31 maart, alleen in bergachtige departementen.

Tijdens winterperiode 1 november tot 31 maart verplicht

  • Vrachtwagen met aanhanger of trekker met oplegger moet altijd kettingen aan boord hebben voor tenminste één aangedreven as.
  • Alle andere voertuigen moeten voorzien zijn van markering 3PMSF (of oude M+S) of moeten kettingen aan boord hebben voor tenminste één aangedreven as.

De Franse overheid heeft een lijst van 48 departementen opgesteld waarvoor de wetgeving van toepassing is. Het lokale bestuur van deze departementen heeft echter het laatste woord. Een aantal departementen heeft ervoor gekozen om van de verplichting af te zien, enkele andere departementen hebben besloten dat de wet voor een deel van hun grondgebied geldt. Voor het overgrote deel van de 48 departementen geldt dat de nieuwe regels volledig zijn overgenomen. Automobilisten die naar bergachtige departementen in Frankrijk afreizen, doen er verstandig aan om hun auto van winterbanden te laten voorzien of sneeuwkettingen mee te nemen. Dat is voor hun eigen veiligheid en om niet het risico te lopen dat zij in overtreding zijn.

Bron: deels van ttm.nl

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu