renault-trucks

Nieuw design voor de Renault Trucks D-range

Renault 12-10-2023

Renault Trucks introduceert het nieuwe design voor de voertuigrange specifiek voor de stedelijke en regionale distributie inclusief specifieke kenmerken voor de elektrische modellen. Het nieuwe ontwerp is geïnspireerd op zowel de lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van de fabrikant als de zware trucks, waarmee de Renault Trucks D, D Wide, C 2.3, D Wide LEC (Low Entry Cab) en de Renault Trucks E-Tech D, D Wide en D Wide LEC een brug vormen tussen de twee segmenten. Naast het nieuwe design, is er een reeks nieuwe veiligheidsaspecten toegevoegd voor nóg meer bescherming van zowel de chauffeurs als de kwetsbare medeweggebruikers zoals voetgangers en fietsers.

Make-over van D & D Wide reeks

De designers van Renault Trucks hebben de voertuigen in de D & D Wide reeks een make-over gegeven om een duidelijke visuele link te creëren tussen de zware trucks (MHDV) en lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van het merk.

De 100% LED-koplampen creëren een nieuwe C-vormige signatuur, geïnspireerd uit het personenwagen-segment, die een directe esthetische connectie legt met de lichte bedrijfsvoertuigen. Ook zijn er ontwerpkenmerken overgenomen van de zware voertuigen van het merk, zoals een nieuwe bovengrille en een "π"-vorm die op de voorzijde is geplaatst. Op de grille is een royale ruimte gereserveerd voor de eigen visuele identiteit van de transporteur.

Ook de elektrische versies, de Renault Trucks E-Tech D, D Wide & D Wide LEC, zijn visueel onderscheidend dankzij een volledig gespoten voorkant, inclusief de grille. De grille is ook verfraaid met een subtiele "E-Tech" batching die zijn grafische vormgeving benadrukt. Alle voertuigen dragen daarnaast met trots het nieuwe Renault Trucks logo.

Renault Trucks Full liner E-Tech D

Meer veiligheidsfeatures voor in de stad

Om effectief afval in te zamelen, goederen te distribueren of distributie of lichte bouwwerkzaamheden uit te voeren, rijden Renault Trucks D & D Wide, C 2.3, D Wide LEC en elektrische Renault Trucks E-Tech D, D Wide en D Wide LEC vaak in dichtbevolkte stadscentra, waar de toegangsmogelijkheden en ruimte voor vrachtwagens steeds minder wordt. Met het oog op het verminderen van de stress van de chauffeur en het verbeteren van hun veiligheid, die van hun lading én de veiligheid van andere weggebruikers, heeft Renault Trucks zijn range uitgerust met nieuwe veiligheidssystemen.

Beter zicht

De instaphandgrepen en de positie van de achteruitkijkspiegels zijn aangepast om het directe zicht te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om door smalle straten te manoeuvreren. De sensoren en camera's die rondom het voertuig zijn gemonteerd, bieden realtime informatie en waarschuwen de chauffeur indien nodig, wat bijdraagt aan veiliger en gemakkelijker rijden.

Renault Trucks E-Tech D charging

Slimme veiligheidsfuncties

Daarnaast verbeteren functies zoals automatische bandenspanningscontrole TPMS, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook (LDWS), een systeem om de rijstrook aan te houden en verkeersbordherkenning met snelheidsmelding de veiligheid op de weg aanzienlijk. Ten slotte zijn de trucks uitgerust met nieuwe achteruitkijkspiegels voor een beter direct zicht en veilig rijden en manoeuvreren.

In 2024 beschikbaar

De nieuwe versie van de Renault Trucks D & D Wide is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024. Dit geldt voor zowel de diesel als de elektrische modellen.

Meer weten?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu