volvo Renault Trucks

Nebim uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Limburg in mobiliteit

10-07-2019

Nebim is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) uitgeroepen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector mobiliteit. Nebim is blij met deze prijs en erkenning.

Nebim is een Erkend Leerbedrijf en biedt sinds 1996 ruimte aan mbo-studenten. Eigen, erkende technisch trainers Jeroen Steeghs (NL) en Jochem Pannecoucke (BE) begeleiden de BBL-studenten. Nebim doet ook al jaren mee aan de Truck Academy, een samenwerkingsverband tussen MBO Automotive Center, Summa College, brancheorganisatie BOVAG en truckdealers. De Truck Academy heeft als doel om de instroom van nieuwe medewerkers in de truckbranche te vergroten en de kwaliteit van studenten bedrijfsautotechniek in het beroepsonderwijs te verbeteren.

Praktische en sociale vaardigheden

BBL-monteurs gaan één dag per week naar de Truck Academy en werken vier dagen bij Nebim. Op de werkvloer leren zij zowel praktische als sociale vaardigheden. Zij zijn vooral bezig met het opsporen van problemen, repareren, vervangen en afstellen van onderdelen van bedrijfsauto’s en trucks. Studenten leren onder begeleiding van ervaren collega’s alles over de techniek, gebruik van gereedschap en de communicatie met klanten.

Beste leerbedrijf van Nederland?

Uit een recordaantal van 1600 voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Zij gaan door naar de landelijke finale. De MBO Raad en SBB houden op maandag 18 november de ‘Dag van het mbo’. Bij dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf bekendgemaakt. De winnaar mag zich een jaar lang beste leerbedrijf van Nederland noemen. Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten, die met stageplekken en leerbanen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening nemen.

Meer over leren en werken

nebim-beste-leerbedrijf-2019-1200.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu