volvo Renault Trucks

Nebim gecertificeerd voor inbouw Belgische OBU

14-12-2015

Vanaf 1 april 2016 wordt in België de kilometerheffing ingevoerd voor voertuigen van meer dan 3,5 ton. Alle voertuigen op het Belgische wegennet dienen een werkende On-Board Unit (OBU) te hebben, ongeacht of er gereden wordt op een tolweg of niet. De heffing geldt op het hoofd- en onderliggende netwerk en beslaat in totaal 6.866 km. Nebim is een van de servicepunten van Satellic NV voor onder meer de inbouw.

On-Board Unit

Satellic NV, het bedrijf dat het tolheffingssysteem voor vrachtwagens in België voeren start nu al met de uitlevering van OBU’s, waardoor bedrijven de kans krijgen nu al de OBU te installeren. Het systeem dat in België voor de registratie en inning van de kilometerheffing gaat zorgen, lijkt erg op dat in Duitsland. Er zal gewerkt worden met een OBU die achter de voorruit geplaatst moet worden. De OBU maakt gebruik van GPS-technologie en kaartmateriaal dat op de unit zelf staat. Deze kaarten worden automatisch geactualiseerd.

Waarom kiezen voor een vaste montage van uw OBU toestel?

De OBU moet altijd werken op heel het Belgisch grondgebied. Dit is sterk aanbevolen voor ADR-voertuigen wegens de aanwezigheid van een batterij in de OBU. Bij een vaste montage wordt deze verwijderd en uw 12 Volt-aansluiting blijft beschikbaar voor andere toepassingen. Vaste en mobiele controles zullen permanent instaan voor de opvolging en het respecteren van de kilometerheffing.

Nebim stelt u de volgende procedure voor:

U kunt de OBU aanvragen via de algemene website www.satellic.be

  • Registreer uw bedrijf en uw vloot
  • Bestel uw OBU en koppel die aan een voertuig

Om van start te gaan hebt u nodig:

  • Nummerplaat
  • BTW-nummer van uw bedrijf
  • Maximum toegelaten Massa (MTM)
  • Emissieklasse
  • Eigendomsbewijs

U ontvangt de gevraagde OBU dan op uw adres. Neem vervolgens contact met Nebim op voor vaste installatie van de OBU in uw voertuig.

Voor verdere informatie en ondersteuning kan u bij uw Nebim-vestiging terecht

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu