volvo Renault Trucks

Nebim Elsloo wekt eigen stroom op met zonnepanelen

08-12-2022

Op het dak van onze vestiging in Elsloo zijn 130 zonnepanelen geplaatst. Met de groene stroom die deze panelen opwekken, kunnen we in een groot deel van onze energiebehoefte voorzien.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, zorg voor het milieu en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Diverse vestigingen zijn reeds uitgerust met zonnepanelen en in 2022 hebben we ook 130 zonnepanelen geplaatst bij onze vestiging in Elsloo. De installatie wekt jaarlijks 44.200 kWh groene stroom op. Dat is voldoende om in ruim 30% van onze eigen energiebehoefte te voorzien.

Oost-west

De zonnepanelen zijn geplaatst in een oost-westopstelling zodat we maximaal kunnen profiteren van onze eigen opgewekte groene stroom. De oost-west opstelling zorgt ervoor dat de panelen in de ochtend, zodra de zon opkomt in het oosten, al stroom opwekken. In de namiddag, als de zon is gedraaid, wekken de panelen die op het westen gericht zijn langer stroom op.

In veel situaties, en met name bij particulieren, worden de zonnepanelen als het mogelijk is op het zuiden gericht voor de hoogst mogelijke opbrengst. In de middag rond 14:00 staat de zon het meest gunstig gericht op de panelen en wekken zij het maximale vermogen op. De stroom die op dat moment te veel is, wordt terug geleverd op het net. Omdat particulieren mogen salderen, kunnen zij de terug geleverde stroom later op de dag, als er minder of geen stroom meer opgewekt wordt, weer gebruiken.

Opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf gebruiken

Bij bedrijven met grotere pv-installaties mag er niet gesaldeerd worden. De stroom die te veel wordt opgewekt, wordt ook terug geleverd op het net. De vergoeding voor de terug geleverde stroom is echter minimaal en het heeft dus de voorkeur om de opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Om deze reden is een oost-west opstelling voor bedrijven gunstiger omdat de opwekking van stroom meer gespreid is over de dag en de piek rond 14:00 uur in de middag is afgevlakt.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu