volvo Renault Trucks

Nebim 80 jaar! Een naam met historie

29-01-2016

Nebim is een naam met een zeer rijke historie, transporthistorie om het zo te zeggen. De Nederlandse Bedrijfsauto Import Maatschappij (NEBIM) n.v. werd op 1 februari 1936 te ’s Gravenhage opgericht. ‘Van het begin af heeft het bedrijf zich, door het importeren uit Zweden van Volvo-bedrijfsauto’s en Volvo-autobuschassis, in een krachtige groei mogen verheugen.’

Nadat AB Volvo begin jaren tachtig de activiteiten als importeur overnam, leefde de naam Nebim voort als dealer in onder meer Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Aalsmeer en Venlo.

Nebim van Heur

Na de overname van Van Heur Trucks ontstond Nebim van Heur, met vestigingen in Weert en Venlo. In 1998 werd LAS in Elsloo overgenomen en werd het bedrijf omgedoopt tot Nebim Limburg. Onder leiding van Diederik Nolten verzelfstandigde Nebim Limburg per 1 januari 2000. Van meet af aan was de missie: “Wij streven ernaar onze klanten de volledige zorg voor zowel het trekkende als getrokken materieel uit handen te nemen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar! In onze bedrijfsfilosofie staat de transportondernemer centraal en bieden we hem de diensten en producten die aansluiten op zijn wensen. Alleen zo is totale transportservice mogelijk. Onze ambitie: uw nummer één zijn op het gebied van totale transportdienstverlening, service en klantentevredenheid.”

Dochterbedrijven

De dochterbedrijven van Volvo Trucks Nederland veranderden in 2003 hun naam in Volvo Truck Center, waarna de rechten van de naam Nebim zijn overgegaan naar Nebim Limburg, een zelfstandige dealergroep in Limburg. Daarmee is de geschiedenis niet geschreven. Nebim breidde uit naar België waar in 2007 Volvo-dealer Malfroot, met vestigingen in Dendermonde en Vollezele, werd overgenomen. In 2008 volgde Belaen, dealer in Harelbeke, waarna in 2011 de dealer in Gent werd overgenomen.

Nebim Groep

Op dit moment heeft Nebim Groep in Nederland vestigingen in Weert, Venlo en Elsloo. In België is het bedrijf vertegenwoordigd in Gent, Dendermonde, Ninove en Harelbeke. Daarnaast zijn er universele vestigingen in Genk (Nebim JRS) en Venlo (Nebim Freshpark). Nebim Groep richt zich op de transportondernemer in de breedste zin van het woord. Met onder meer de verkoop van nieuwe trucks als officieel Volvo Trucks dealer, Renault Trucks dealer (Nederland), het onderhoud van alle merken van zowel trekkend als getrokken materieel, de verkoop van used trucks en used parts, de financiële dienstverlening en verhuur, wordt een totaalpakket geboden. Nieuw is Nebim Business Solutions waarmee Nebim Groep de transportondernemer ondersteunt met Fleetmanagement en onder meer Drivertrainingen.

Nebim biedt partnership gedurende de levensduur van truck of trailer in alle facetten.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu