volvo Renault Trucks

Naam en faam in audiovisuele techniek

03-05-2018

Wat is een presentatieruimte zonder beamer of een congres zonder licht en geluid? Niets, weet Etienne Souren. Zijn bedrijf Houben Souren Verhuur verzorgt audiovisuele techniek voor de zakelijke markt. In Limburg en ver daarbuiten.

Wie in de zuidelijke provincies een vergaderzaal, evenement of beurs wil aankleden, komt al snel uit bij Houben Souren. Het bedrijf heeft naam en faam verworven door het leveren van kwaliteit: “We doen het goed, of we doen het niet”, stelt directeur Etienne Souren. “Bij evenementen kun je niet morgen terugkomen.” Naast verhuur levert en onderhoudt Houben Souren ook vaste installaties. Zo heeft het bedrijf 30 LED-beeldschermen en een videowall geïnstalleerd in de redactiekamer van de NOS in Hilversum. Om de overlast voor de journalisten en redacteuren te beperken, voerden de technici van Houben Souren dit project gedeeltelijk ’s nachts uit, wanneer het rustig was op de redactie. Deze werkwijze typeert de kwaliteit die Houben Souren nastreeft: niet alleen in de keuze voor de beste apparatuur, maar ook in servicegerichtheid en maatwerk.

Videoconferencing

De geschiedenis van het huidige Houben Souren begint in 1997, als elektrotechnicus en ondernemer Pierre Houben zich op de zakelijke audiovisuele markt begeeft. Het blijkt een groeimarkt, mede door nieuwe technieken zoals videoconferencing, live streaming en interactieve lichtprojecties. Houben trad vier jaar geleden terug als directeur en eigenaar, maar is nog steeds als adviseur op de achtergrond actief.

Onderhoudsarm

“Het bedrijf telt momenteel vijftien vaste medewerkers en een grote pool van zzp’ers. De projecten variëren in aantal, omvang, invulling en locatie. Geen dag is hetzelfde; dat vraagt de nodige flexibiliteit”, aldus Etienne Souren. Om de apparatuur vanuit de opslagloodsen in Roermond en Maastricht op de plaats van bestemming te krijgen, beschikt het bedrijf over een lichte bakwagen met laadklep, een vrachtwagen met een acht meter lange laadruimte en drie Renault Master gesloten bestelbussen. “De eerste twee Masters kochten we vier jaar geleden vanwege de gunstige aanschafprijs in relatie tot het rijcomfort en de goede afwerking. De bussen zijn de afgelopen jaren zeer betrouwbaar en onderhoudsarm gebleken. Onlangs hebben we daarom besloten de laatste bus van een ander merk óók te vervangen voor een Renault Master. Onze chauffeur wilde graag een L2H2 met achteruitrijcamera om gemakkelijk te kunnen parkeren in de binnenstad. De verkoopadviseur bij Nebim in Weert heeft zeer proactief gereageerd op onze offerteaanvraag en kon snel leveren.”

“Nebim is duidelijk gericht op de professionele markt en weet wat belangrijk is voor een ondernemer."

Professionele markt

De nieuwe Renault Master was reeds voorzien van een hardhouten vloer en lat-om-lat betimmering, waar de dozen en flightcases met spanbanden aan vastgezet kunnen worden. “Nebim is duidelijk gericht op de professionele markt en weet wat belangrijk is voor een ondernemer. De Master heeft bijvoorbeeld standaard ook een grotere brandstoftank en een draaibaar schrijfblad rechts van de chauffeursstoel. Alles bij elkaar ben ik erg tevreden met deze nieuwe bus. En met de dealer.”

naam-en-faam-in-audiovisuele-techniek-lijst.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu