volvo Renault Trucks

Logistiek onmisbaar in de bouw

19-06-2015

Bouwonderneming Wyckaert, gevestigd in Gent, staat voor een dynamische en innovatieve aanpak. Het bedrijf, dat al ruim 125 jaar bestaat, kende in de afgelopen vijf jaar een sterke groei. Bouwonderneming Wyckaert is representant van het ‘nieuwe’ bouwen, waarbij expertise hand in hand gaat met kwaliteit en transparantie.

Bij Bouwonderneming Wyckaert draait alles rond een kern van meer dan 140 gekwalificeerde vakmensen. Het bedrijf wil kwaliteit leveren in de utiliteitsbouw, industrie en residentiële bouw, door een professionele en goede projectbegeleiding en uiteraard een perfecte uitvoering. Het gaat het bedrijf om het leveren van toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Het ontzorgen, waarbij vooral het werken in een bouwteam de kracht van Bouwonderneming Wyckaert is. Vanzelfsprekend hoort daarbij dat de medewerkers op continue basis worden bijgeschoold om de vakkennis steeds up-to-date te houden. Johan Franceus, Gedelegeerd Bestuurder: “De kern van onze bedrijfsvisie bestaat erin een langetermijnrelatie na te streven met onze klanten, die zich zowel in de private als in de openbare sector situeren. Er is een verschuiving opgetreden waarbij de aanneming van werken steeds meer gekoppeld is aan het leveren van bouwgerelateerde diensten zoals ontwerp, financiering en onderhoud. Nieuwe aanbestedingsprocedures zoals PPS (Publiek Private Samenwerking) en DBFM (Design Build Finance Maintenance) zijn daarmee een volwaardig alternatief geworden voor de traditionele aanbestedingsprocedures zowel in de publieke als private markt. Sinds 2000 hebben we al op deze verandering ingespeeld en het verklaart een deel van ons succes.”

Bredere dienstverlening

“Belangrijk is dat we open en transparant zijn over wat we doen en hoe we het uitvoeren. We zijn er ook ten tijde van de crisis in geslaagd, door kritisch te kijken naar onze processen en deze waar mogelijk te optimaliseren, een goede orderportefeuille te houden en uit te breiden. Het is het streven naar een doordacht bouwproces dat van calculatie tot oplevering een optimale prijs-kwaliteitsverhouding beoogt. Innovatieve en efficiënte oplossingen zijn voor onze onderneming kernbegrippen.”

Selfsupporting op de bouwplaats

Voor de logistiek heeft Bouwonderneming Wyckaert een zeer gevarieerd wagenpark dat bestaat uit lichte bedrijfswagens, pick-ups en een nieuwe Volvo FMX, die onlangs een Volvo FM12 verving. “Er waren meerdere redenen om te kiezen voor de nieuwe Volvo FMX. Het product zelf, dat de nieuwste techniek in zich heeft en daardoor voldoet aan onze criteria van duurzaamheid, en de service van Nebim. Dat laatste is in sommige opzichten misschien zelfs belangrijker dan het product. Voor ons is het transport van en naar de bouwplaats van groot belang. Veel materialen leveren we zelf aan en met behulp van de 36 ton/meterkraan zijn we in hoge mate selfsupporting. De truck is samen met Nebim samengesteld. Door de 8x6 configuratie kunnen we op nagenoeg alle terreinen terecht en doordat de voorste twee assen stuurbaar zijn kunnen we makkelijk manoeuvreren. De truck past bovendien in onze innovatieve en milieubewuste aanpak. Ook onze chauffeur is bijzonder trots op deze truck. Het is een enorme stap vooruit.”

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu