volvo Renault Trucks

Live Test Video: Volvo FMX in handen van… een vierjarige.

15-12-2015

De robuuste Volvo FMX is nu nog beter opgewassen tegen het zware werk met de nieuwe Automatic Traction Control. Zodra de wielen tractie dreigen te verliezen, activeert ATC de voorwielaandrijving om grip te houden op de grond. Maar hoe houdt deze stoere truck zich als hij is overgeleverd aan de stuurkunsten van de vierjarige Sophie?


De Volvo FMX zet met vele slimme features een nieuwe standaard in het bouwtransport. Hier alvast zeven redenen om uw agenda vrij te maken voor een testrit:

1. Automatic Traction Control

Spaar uw brandstof en banden met ATC, de automatische voorwielaandrijving die start zodra de weg het laat afweten.

2. Volvo Dynamic Steering

Strak sturen en moeiteloos manoeuvreren is nu ook beschikbaar voor Volvo FMX met dubbele voorassen.

3. I-Shift voor zware bouwtaken

De intelligentste automatische versnellingsbak ter wereld is verbeterd voor gemakkelijker en veiliger rijden op onregelmatig terrein.

4. Aangedreven vooras met luchtvering achter

Luchtvering aangepast aan de omstandigheden in de bouw, met een hoge bodemvrijheid en een formidabel rijcomfort.

5. Verhoogde aslast

Maximale laadcapaciteit voor maximale productiviteit: we verhoogden de aslast van de dubbele voorassen met bladvering van 18 naar 20 ton.

6. Liftbare tandemas

Door de aangedreven tandemas omhoog te brengen, verkleint u de draaicirkel van de truck en bespaart u op brandstof.

7. 10x4 en 10x6

De Volvo FMX is af-fabriek leverbaar met vijf assen. Berekend op de zwaarste taken, en met volledige Volvo-garantie en service.

Ervaar het zelf en neem contact met ons op

Automatic Traction Control

Volvo FMX. Extreem robuust gebouwd om te presteren onder de zwaarste omstandigheden. Maar vergis je niet: onder de ruwe bolster bevinden zich Volvo's meest hightech oplossingen voor veiligheid, comfort en brandstofbesparing. Zoals de Automatic Traction Control (ATC), de voorwielaandrijving die geactiveerd wordt zodra de weg het laat afweten.

De Volvo FMX is beschikbaar in een reeks configuraties met aangedreven vooras, van de krachtige 4×4 tot de geheel nieuwe 10×6. Deze zijn allemaal standaard uitgerust met de geheel nieuwe Automatic Traction Control (ATC). Met deze revolutionaire voorziening, die eerder alleen beschikbaar was voor Volvo Construction Equipment, is manoeuvreren gemakkelijker. ATC activeert zichzelf alleen wanneer het nodig is en ontkoppelt vanzelf als de truck weer grip heeft.

Voordelen ATC

Laat rollen. En bespaar tot 2% brandstof. U zult er verbaasd over zijn hoe zelden u de aangedreven vooras moet inschakelen, zelfs in ruw terrein. Een test die werd uitgevoerd in een woestijn (zanderiger wordt het niet), liet zien dat de voorwielaandrijving in maar liefst 95% van de tijd kon worden uitgeschakeld. ATC benut dit voordeel. Door automatisch de vooras uit te schakelen wanneer die niet nodig is, kunt u uw brandstofverbruik met wel 2% verlagen (op basis van een regionale transportcyclus).

Zonder afbreuk aan rijgedrag en sturen.

Zonder aangedreven vooras is er altijd het risico van vast komen zitten. Maar een ingeschakelde vooras heeft negatieve gevolgen voor de manoeuvreerbaarheid. ATC biedt het beste van twee werelden. Wanneer de aangedreven vooras is ingeschakeld, heeft u alle tractie die u nodig heeft, en bij uitschakeling (wat in de meeste tijd het geval is) draagt de grip van de voorwielen bij aan een betere besturing en manoeuvreerbaarheid.

Maximale tractie. Zonder vertraging.

Het systeem reageert snel en betrouwbaar. Wanneer de sensoren in de wielen verlies van tractie detecteren, wordt de klauwkoppeling van de vooras automatisch binnen een halve seconde ingeschakeld. Dit blijft zo tot u het gaspedaal loslaat en weer voldoende tractie heeft. ATC vereist geen interactie van de chauffeur – het werkt gewoon. Er is echter wel een schakelaar op het dashboard die de mogelijkheid biedt om de vooras handmatig in te schakelen, of bij extreem zware omstandigheden alle sperdifferentiëlen te activeren.

Beschikbare configuraties

4×4 bakwagen
6×6 bakwagen
8×6 bakwagen
10×6 bakwagen

Meer over Automatic Traction Control?

Neem contact op met uw Nebim-vestiging.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu