volvo Renault Trucks

Leolux kiest voor veiligheid met Volvo FH

13-01-2016

Meubelfabrikant Leolux uit Venlo heeft onlangs een Volvo FH 4x2 bakwagen aangeschaft. De truck heeft 420 pk en is voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties. Design, de innovatieve rijeigenschappen en de relatie met de dealer waren voor Leolux redenen om voor de Volvo FH te kiezen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim Venlo.

De Volvo FH 4x2 bakwagen met 420 pk wordt door Leolux ingezet voor het eigen vervoer van meubels. De bakwagen is voorzien van een aluminium laadklep met voorzieningen en bescherming aan de binnenzijde voor het meubeltransport.

Roy Hendrix, Warehouse & Distribution Manager bij Leolux is blij met de nieuwe aanwinst: “Ons wagenpark bestaat uit zeven trucks van verschillende fabrikanten. Dit is onze tweede Volvo-truck. Wij kiezen voor Volvo Trucks vanwege de rijeigenschappen, de uitstraling en de goede relatie met de dealer Nebim Groep uit Venlo. Ook duurzaamheid en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Iets wat we gemeen hebben met Volvo Trucks.”

Veiligheidssystemen Volvo Trucks

De Volvo FH is voorzien van alle beschikbare veiligheidsopties. Zo is de truck uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Support (LKS) en Forward Collision Warning met noodremfunctie.

  • Forward Collision Warning met noodremfunctie – een geavanceerd remsysteem dat de chauffeur eerst waarschuwt bij een naderende botsing en wanneer niet wordt ingegrepen, de truck zelf tot stilstand brengt.
  • Lane Changing Support – signaleert voertuigen in de dode hoek aan de passagierszijde.
  • Lane Keeping Support – monitort de positie van de truck op de weg. Bij een onregelmatig rijpatroon geeft het systeem een signaal om de chauffeur te waarschuwen.
  • Driver Alert Support – waarschuwt vermoeide chauffeurs om een pauze te nemen.

Achtergrond Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. Leolux kiest voor lange-termijnwaardes en produceert daarom tijdloze producten met een lange levensverwachting.

Meer informatie over Volvo Trucks veiligheidssystemen?

Neem contact met ons op

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu