volvo Renault Trucks

“Je werkt met de portemonnee van de klant”

15-06-2015

De trucks van Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks zijn in heel Europa en daarbuiten te vinden. Op het moment van spreken rijden ze onder meer in Noorwegen, Zweden en Marokko. Bart Hendriks: “De meeste van onze chauffeurs zijn langere tijd onderweg. Het hoort bij ons werk, we zullen de klant waar dan ook van dienst zijn om het mobiliteitsvraagstuk op te lossen. Dat is ons vak.”

Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks heeft in 2010 de strategische keuze gemaakt om de garage-activiteiten te stoppen en zich volledig te focussen op de berging, repatriëring en autotransport. Als RWS-gecertificeerde zware berger wordt Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks ingezet door het Centraal Meldpunt Vrachtautoberging (CMV) voor incidenten met vrachtauto’s op het rijkswegennet. Bij deze landelijke regeling wordt niet meer gewacht met bergen tot de eigenaar daartoe opdracht heeft gegeven. In opdracht van het CMV komt een samenwerking tot stand tussen RWS, verzekeraars, ladingexperts en hulpverleners. Naast de vestiging in Lottum heeft Hendriks een vestiging in Duitsland en Roemenië.

24/7 beschikbaar

Bart Hendriks: “Wij zijn gespecialiseerd in de het transporteren, repatriëren en bergen van vrachtwagens, touringcars en getrokken materieel. In het autotransport onderscheiden wij ons door onze aanpak en ligt onze focus op bestemmingen buiten het speelveld van de meeste autotransporteurs.” Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks transporteert jaarlijks voertuigen vanuit alle windstreken, van het noorden van Scandinavië tot Oost-Europa tot aan Noord-Afrika. “Dat kan gaan om een camper, een (graaf)machine, een personenauto of een oldtimer. Ieder transport vraagt weer een eigen benadering. Ook gesloten transport is daarbij één van de mogelijkheden. We hebben een modern en veelzijdig wagenpark van 18 eenheden, met als paradepaardje de nieuwe Volvo FH16. Onze mensen zijn meer dan chauffeur, ze zijn ook monteur en soms psycholoog. Altijd is het anders, onze klant staat voorop. Het is zaak zo snel mogelijk de situatie in kaart te brengen en daarnaar te handelen. Daarom is onze alarmcentrale 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Uitval van een truck komt in het transport altijd onverwacht en ongelegen.”

Schade beperken

Het bergingsbedrijf komt in actie als er sprake is van een calamiteit, schade of pech. “Wij werken voor transporteurs, dealers en verzekeringsmaatschappijen. Met een uitgebreid netwerk van bergingsbedrijven in Europa zijn wij in staat de economische schade voor de transporteur zoveel mogelijk te beperken. Het gaat erom snel en doortastend te kunnen werken waarbij een goede afstemming met alle betrokken partijen moet zorgen voor vakkundige repatriëring. Wij streven er altijd naar meer schade in alle opzichten te voorkomen, we werken per slot van rekening met de portemonnee van de klant. Als iets lokaal gerepareerd kan worden dan zullen we dat in overleg met de klant doen. De eerste aandacht gaat altijd uit naar de chauffeur. Bij trucks kijken we vervolgens hoe het verder moet met de lading en de truck. Als het nodig is zorgen we voor een vervangende trekker, om zo in ieder geval de lading op de juiste bestemming te kunnen brengen. In een geval van schade hebben wij in overleg met de klant rechtstreeks contact met de verzekeringsmaatschappij. In feite verzorgen we alles tot en met de financiële afwikkeling.”

Nieuwe Volvo FH16

Voor het bergingswerk werd onlangs een nieuwe Volvo FH16 650 6x2 in gebruik genomen. “De truck is voorzien van een Brechtel-opbouw. We hebben al onze ervaring erin gestopt, de truck kan 25 ton tillen en is verder voorzien van twee lieren. De bekasting is super, al het gereedschap dat we nodig hebben zit op de juiste plaats. Veel aandacht is ook besteed aan het comfort voor de chauffeur. De ruime cabine is van alle gemakken voorzien. De chauffeur is een echte Volvo-fan. Met zijn vorige Volvo FH heeft hij 1,1 miljoen kilometer gereden, een echte Globetrotter. Dat het weer een Volvo moest zijn, was een feit. Bovendien hebben we een zeer goede band met Nebim. Er is echt partnerschap ontstaan. Wij helpen hen, zij helpen ons.”

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu