renault-trucks

Hoeveel brandstof kun je besparen met de Renault Trucks T High?

13-02-2024

Boss Transport heeft het afgelopen jaar twee Renault Trucks T High 480 4x2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Hoe zuinig zijn deze trucks? “Ze steken er bovenuit.”

Hoe presteren de trucks?

Boss Transport uit Venlo voert internationaal transport uit in Europa. Eigenaar Gijs Boss: “We rijden voornamelijk naar Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië en Frankrijk met boxtrailers, tautliners en koeltrailers. Dat doen we onder andere met twee Renault Trucks T High-trekkers met de Turbo Compound-motor. Na een presentatie over de mogelijkheden van de zuinige Turbo Compound-motor hebben we voor deze trucks gekozen en dat blijkt in de praktijk een goede keuze. Met deze trucks halen we een verbruik van 1 op 3,96, terwijl we er ook mee door de Ardennen en de Alpen rijden.”

"Ze steken er bovenuit: het zijn de zuinigste trucks in onze vloot."

Gijs Boss Boss Transport

‘Positief verrast over het rijcomfort en het verbruik’

Vier jaar geleden maakte Gijs Boss voor het eerst kennis met Renault-trucks: “Via Nebim kregen we toen de kans om met een Renault Trucks T demotruck te rijden. Daar ben ik zelf een week mee naar Zwitserland geweest. Ik was echt positief verrast over het rijcomfort en het verbruik. Een van onze andere chauffeurs, liefhebber van een ander merk, heeft daarna ook een week met de demotruck gereden en was ook enthousiast. Toen hebben we de truck gehouden.”

Lekker zitten achter het stuur

Nu heeft Boss Transport drie Renault Trucks T High-trekkers in de vloot. Naast het zuinige verbruik, ziet Boss in de nieuwste generatie T High nog meer positieve verbeteringen. “Een goede zithouding achter het stuur is heel belangrijk. In de Renault Trucks T High kun je nu zelf makkelijk je favoriete positie instellen. De stuurkolom is in drie richtingen verstelbaar. Met de voetbediening kun je de hoogte, helling en hoek van de stuurkolom instellen en met de neck-tilt kun je het stuur kantelen naar jouw persoonlijke voorkeur. Ook de chauffeursstoel kun je in de gewenste positie instellen zodat je lekker zit. De chauffeursstoel van Renault is een van de beste stoelen in de markt.”

Renault Trucks T High Boss Transport detail
Renault Trucks T High Boss Transport
Boss Transport Renault Trucks T High

‘Don’t stop believin’

De trucks van Boss Transport zijn zowel qua interieur als exterieur rijk uitgerust. Elke truck heeft ook een unieke tekst op de cabine, bedacht door de chauffeur. Op een van de nieuwe Renault Trucks T High-trekkers staat bijvoorbeeld de tekst ‘Don't Stop Believin' van de Amerikaanse band Journey. Met een beetje fantasie is die tekst ook van toepassing op de ontwikkeling van Boss Transport. “Toen ik in 2011 als eigenrijder begon, had ik nooit verwacht dat we zouden doorgroeien naar een wagenpark met 21 trucks. Als je me toen had gezegd dat daar ook Renault-trucks tussen zouden zitten, had ik je niet geloofd. Als ik nu zou beginnen als eigenrijder, dan zou ik zeker kiezen voor een Renault-truck. Het is een uitstekende truck voor een goede prijs.”

Moeiteloos naar de miljoen

Naast Renault Trucks T High-trekkers heeft Boss Transport ook vijf Volvo FH- en Volvo FM-trekkers in het wagenpark. ”De wens van de chauffeur speelt bij ons een belangrijke rol en zo zijn de eerste twee Volvo-trucks bij ons binnengekomen. Met die twee trucks hebben we in zes jaar tijd een miljoen kilometer gereden."

"De betrouwbaarheid van die trucks is zeer groot: in die zes jaar hebben we, behalve voor de reguliere keuringen en servicebeurten, weinig werkplaatsen van binnen gezien. Als er dan toch een keer iets is, kunnen we terugvallen op de werkplaats van Nebim. Is er een probleem? Dan biedt Nebim snel een oplossing. Bovendien hebben Volvo Trucks en Renault Trucks een internationaal servicenetwerk in Europa, dus als er onderweg iets gebeurt worden we ook snel geholpen.”

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met Renault Trucks?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu