volvo Renault Trucks

Hoe voorkom je ongeplande stilstand?

07-07-2015

Ongeplande stilstand is één van de grootste problemen waarmee een transportbedrijf te maken kan krijgen. Volvo Trucks deed onderzoek om te achterhalen hoe ongeplande stilstand vermeden kan worden. De conclusie: online connectiviteit van trucks voorkomt veel ongeplande stilstand. Volvo Trucks is hierin koploper.

Uit de studie van Volvo Trucks blijkt dat de gemiddelde kosten van ongeplande stilstand minimaal € 1.000,- bedragen voor een Europees transportbedrijf per gebeurtenis (dit is inclusief de directe kosten zoals herstellen, administratieve kosten, eventuele boetes een beschadigde lading of verloren inkomsten door reputatieschade), gemiste transportinkomsten, maar exclusief afslepen. Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens van dagelijkse gebruikers van 3.500 Volvo-trucks, verzameld over een periode van vijf jaar. De voertuigen legden elk meer dan 120.000 km per jaar af. Op basis van de gebruikersgegevens werden simulaties gemaakt om te achterhalen hoe ongeplande stilstand vermeden kan worden. Connected trucks blijken dé oplossing voor maximale beschikbaarheid.

Er zijn twee vereisten om het aantal ongeplande stilstand te kunnen verlagen:

  1. de onderhoudsbehoeften moeten goed worden voorspeld en
  2. het onderhoud moet op elke vrachtwagen afzonderlijk worden afgestemd.

Doordat connected trucks online verbonden zijn met de werkplaats, kan de monteur het onderhoud monitoren en:

  • op afstand het dagelijks gebruik van de truck volgen
  • onderdelen vooraf bestellen
  • geld besparen wanneer onderdelen minder snel slijten en gepland onderhoud dus kan worden uitgesteld.

Alle voordelen op een rij van connected trucks

  • Maakt communicatie op afstand mogelijk
  • Biedt diverse mogelijkheden: voor transportbedrijven, chauffeurs, onderhoudswerkplaatsen en de maatschappij in het algemeen (in de vorm van een hogere productiviteit voor de transportsector, met een betere verkeersstroom en een lagere belasting op het milieu)
  • Online connectiviteit maakt verschillende diensten van Volvo Trucks Services mogelijk, bijvoorbeeld op het vlak van transportbeheer, brandstofbeheer en services ten aanzien van beschikbaarheid
  • Alle Volvo-trucks (FH16, FH, FM, FMX, FE en FL) kunnen aangesloten worden op de online diensten van Volvo Trucks

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu