volvo Renault Trucks

Geen omkijken naar onderhoud

15-12-2015

Connectivity is onze service waarmee uw servicecoördinator continu de realtime status van de vrachtwagen monitort. Een veilig idee voor uw chauffeurs, want waar zij ook rijden, tijdige hulp is gewaarborgd. Ook een prettig idee voor u, omdat stilstand tot een minimum beperkt wordt – onderweg én in de garage. En het mooiste? U heeft er geen omkijken meer naar!

Hoe werkt het?

Sluit u een Volvo Gold servicecontract af, dan activeren wij de ingebouwde Connectivity-functie in de truck. Hierdoor staat deze rechtstreeks in verbinding met de Volvo-garage. Ingebouwde sensoren en regeleenheden in de vrachtwagen verzamelen continu informatie over de status van essentiële functies en onderdelen, en stuurt deze data draadloos naar het portal van uw dealer. De servicecoördinator heeft hiermee op elk moment inzicht in de huidige kilometerstand en de actuele status van onder meer accu, luchtdroger, koppelingsplaten en remmen.

De voordelen van Connectivity

Door mee te kijken kan Volvo het onderhoud van uw truck optimaal afstemmen op de daadwerkelijk conditie van het voertuig. Dat heeft vijf aanzienlijke voordelen:

  • Onderhoud kan worden uitgevoerd op het juiste moment. De servicecoördinator neemt contact op om ter plaatse hulp te bieden, wat stagnatie en gevolgschade voorkomt;
  • Onderhoud wordt pas ingepland wanneer het daadwerkelijk nodig is. Dit betekent over het algemeen een langere onderhoudscyclus.
  • Door inzicht in de conditie van de truck is het mogelijk om flexibeler om te gaan met de onderhoudsplanning zonder een hoger risico van ongeplande stilstand. In overleg met u wordt bepaald wat een goed onderhoudsmoment is.
  • Omdat vooraf bekend is welk onderhoud gepleegd moet worden, heeft de garage alle benodigde mankracht, onderdelen en apparatuur paraat op het moment dat de truck binnenkomt. De vrachtwagen kan sneller weer op weg.
  • En tot slot neemt Volvo u met Connectivity de zorg voor onderhoud uit handen. De servicecoördinator monitort de status en conditie van uw wagenpark en onderneemt actie wanneer nodig of gewenst. U heeft er geen omkijken meer naar.

Connectivity is een standaardfeature binnen het Volvo Gold onderhoudscontract van Volvo FH en FM (m.u.v. 4-assers).

Meer informatie? Neem contact op met uw Nebim-vestiging

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu