volvo Renault Trucks

Flyer in volle glorie

17-12-2014

De Flyer, één van Nederlands mooiste en beroemdste schepen in de geschiedenis, was aanwezig bij de start van de Volvo Ocean Race in Alicante. The revival of the Flyer is daarmee compleet. Dit schip, met als schipper Conny van Rietschoten, was winnaar van de race in 1978.

Dit schip, met als schipper Conny van Rietschoten, schreef de tweede Whitbread Round the World Race (nu Volvo Ocean Race) in 1977-1978 op zijn naam. Het was de eerste keer dat een Nederlander de zware offshore race won, maar zeker niet de laatste keer. Conny van Rietschoten is met tweemaal een overwinning de meest succesvolle schipper in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race. Nederland is met drie overwinningen het best presterende land. De winst van de Flyer betekende de start van de Nederlandse geschiedenis in offshore racing. Met zijn overwinning creëerde Conny van Rietschoten bovendien een heroïsch plaatje in de gedachten van veel Nederlandse zeilers.

Revival of the Flyer

Met de ‘revival of the Flyer’, stelt een Nederlandse non-profit stichting zichzelf ten doel dat plaatje weer naar de gewone zeiler te brengen. Het grootste doel van de stichting? De droom, ooit op de Flyer te kunnen zeilen, mogelijk maken voor een breed publiek. Daarnaast wil men jonge mensen interesseren voor de zeilsport, de boot inzetten voor goede doelen en als laatste er voor zorgen dat het schip in de toekomst overgedragen kan worden aan de generatie na ons. De stichting wenst dit doel te verwezenlijken door het aantrekken van sponsoren en giften, maar ook met het organiseren van zeilevenementen. Samen met Groeneveld Group en TVM, is Nebim Groep founder van de stichting Revival of The Flyer. In samenwerking met verschillende participanten, inzet en passie is het gelukt om de Flyer weer terug in haar originele staat te brengen en te laten schitteren tijdens de start van de Volvo Ocean Race in Alicante. Voor meer informatie kunt u kijken op www.flyer-one.nl

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu