renault-trucks

Elektrische Renault Trucks E-Tech T en C beschikbaar voor pre-order

Renault 06-10-2022

Renault Trucks kondigt de opening van pre-orders aan voor de Renault Trucks E-Tech T en C, respectievelijk bestemd voor regionaal transport en constructie. Deze nieuwe 100% elektrische trucks van 44 ton worden geproduceerd in de fabriek van de fabrikant in Bourg-en-Bresse.

Productie start eind 2023

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn nu beschikbaar voor pre-order bij de Renault Trucks-dealers in Europa. Transporteurs die een 100% elektrische vrachtwagen uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste beschikbare productieslots reserveren. De productie van de Renault Trucks E-Tech T en C start eind 2023 in de fabriek in Bourg-en-Bresse.

Tot 500 kilometer actieradius

Om aan de talrijke eisen van het regionale transport en de (stedelijke) constructie te voldoen, kunnen de Renault Trucks E-Tech T en C besteld worden met twee of drie elektromotoren met een gezamenlijk vermogen tot 490 kW. Er is een ruime keuze aan tractieaccus: de Renault Trucks E-Tech T en C kunnen worden uitgerust met vier tot zes lithium-ion accu’s met een vermogen van 390 tot 540 kWh. De accu’s kunnen volledig worden opgeladen via wisselstroom tot 43 kW of via gelijkstroom tot 250 kW. Deze trucks kunnen tot 300 km afleggen met één lading en tot 500 km met een tussenliggende oplaadsessie van een uur (250 kW). De accucellen en -modules worden geleverd door Samsung SDI en ze worden geassembleerd in Gent, België, in een fabriek van de Volvo Group, waar Renault Trucks deel van uitmaakt.

Optimale prestaties

Voor een probleemloze werking en optimale prestaties beschikken de Renault Trucks E-Tech T en C modellen over een compleet aanbod aan services. Zij kunnen met name profiteren van het voorspellende onderhoudscontract Start & Drive Predict, dat de conditie van de accu’s en slijtageonderdelen controleert, onverwachte stilstand van het voertuig voorkomt en het mogelijk maakt de onderhoudswerkzaamheden te groeperen en te optimaliseren. De Renault Trucks E-Tech T en C zijn uitgerust met Optifleet, een softwarepakket voor wagenparkbeheer waarmee chauffeurs hun ritten kunnen plannen, taken op afstand aan chauffeurs kunnen worden toegewezen, klanten kunnen worden geïnformeerd over de locatie van het voertuig en het laadniveau van de accu’s in real time kan worden gecontroleerd om zo het energieverbruik te optimaliseren.

Range Simulator tool

De Renault Trucks E-Tech T en C vormen een integraal onderdeel van een compleet ecosysteem voor het koolstofvrij maken van het transport dat door de fabrikant wordt aangeboden. Dat bestaat uit een ondersteuning op maat voor transportbedrijven bij hun energietransitie, van het onderzoeken en analyseren van hun behoeften tot het toezicht houden op de implementatie en de exploitatie. Deze analyse omvat de Range Simulator tool, waarmee de experts van Renault Trucks het verbruik van het voertuig zo goed mogelijk kunnen analyseren, rekening houdend met de GPS-route, de weersomstandigheden, het laadvermogen en het gebruik van hulpmiddelen.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu