renault-trucks

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

Renault 11-07-2024

Renault Trucks heeft de eerste E-Tech T aan Sluyter Logistics geleverd, Sluyter Logistics was al de eerste afnemer die in 2020 een elektrische truck in gebruik nam. En dit was nummer 8 van de serie wagens die we mochten afleveren.

20 miljoen elektrische kilometers

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland voor een klant op de weg rijdt. Renault Trucks heeft meer dan tien jaar ervaring in elektrische mobiliteit en heeft daarmee een voorsprong op het gebied van de ontwikkeling en productie van elektrische trucks. Met al 20 miljoen elektrische kilometers in de benen, is Renault Trucks volop in productie van deze innovatieve voertuigen. Vorig jaar markeerde de start van de serieproductie van de E-Tech T met nu dus de eerste levering.

Sluyter_Renault-Trucks_E-Tech-T_voorkant_LR

Op weg naar CO2-neutraal transport

Als toonaangevende speler in de logistieke sector is Sluyter vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Zo bouwen ze momenteel een nieuwe nieuwbouwlocatie van 20.000 m2 waar het hele dak wordt voorzien van zonnepanelen, om zo de E-Trucks op te laden.

Het transportbedrijf ziet de logistieke wereld veranderen. Er komen zero emissie zones in Nederland en ook hun klanten zullen binnen afzienbare tijd gaan verlangen dat zij volledig CO2-neutraal transport mogelijk kunnen maken. Elektrificatie speelt daarin een grote rol spelen en daarbij hebben ze veel aan het partnership met Renault Trucks Nederland.

Is elektrisch rijden mogelijk?

Renault Trucks helpt met het maken van route simulaties en analyses om te bepalen of het werkbaar is. Op locatie wordt er daarnaast gekeken of het mogelijk is om de auto op te laden. “Het hele totaalplaatje, de 360 graden approach noemen wij dat binnen Renault Trucks, hebben wij voor Sluyter uitgerold", zegt Harm Deckers, International Fleet Sales Manager Renault Trucks Nederland.

Sluyter_Renault-Trucks_William_Harm_Rens_LR

Wat is de ervaring van de chauffeur?

De samenwerking met Sluyter Logistics is meer dan alleen het leveren van een nieuwe truck. We adviseren en ontzorgen ook. Wij zorgen ervoor dat alle chauffeurs een goede instructie hebben gehad, getraind zijn om met de truck te rijden en we leggen uit hoe de laadinfrastructuur werkt, om zo een naadloze overgang naar elektrische mobiliteit te garanderen. Chauffeur Rens was in ieder geval al buitengewoon verrast. Hij maakte zijn eerste kilometers in de E-Tech T, die hij stil en soepel noemt. ‘Bijna alsof je gereden wordt’, voegt hij daar nog aan toe.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een elektrische truck?

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu