volvo Renault Trucks

Driver Coaching met behulp van Dynafleet

17-12-2014

Brandstof is één van de grootste kostenposten in het transport. Met chauffeurstrainingen wordt ingezet op het verlagen van het brandstofverbruik. Maar hoe dan verder? Volvo Trucks introduceert Driver Coaching, een hulpmiddel die chauffeurs iedere rit helpt om brandstof te besparen.

Met Driver Coaching wordt de chauffeur tijdens zijn rit gecoacht met rijtips die getoond worden op het grote kleurendisplay in het voertuig. Denk aan cruise control-gebruik, uitrollen, het gebruik van de Volvo I-Shift, de motorrem et cetera.

Driver Coaching toont ook een ‘Fuel Efficiency Score’ die per rit te resetten is. Op die manier kan de chauffeur eenvoudig zien of zijn rijstijl aan het verbeteren is.

Perfecte aanvulling op de Volvo Expert Training

Driver Coaching is een perfecte aanvulling op de Volvo Expert Training, de praktijktraining Zuinig Rijden. Het voorkomt terugvallen in oude gewoontes en helpt de chauffeur om zijn rijstijl duurzaam te verbeteren. Zo krijgt de chauffeur bijvoorbeeld een melding met daarin de juiste cruise control-instelling of de tip voor de juiste motorrem-instelling. Als de chauffeur de tips opvolgt, verbetert hij zijn score.

Om gebruik te kunnen maken van Driver Coaching moet de functionaliteit worden ingeschakeld in het administratie-account van Dynafleet. Daar kan ook het juiste voertuigprofiel worden ingegeven, zodat de chauffeur de beste coaching krijgt.

Driver Coaching is beschikbaar voor de nieuwe Volvo FH en Volvo FM (geproduceerd vanaf week 37 2013) in combinatie met Dynafleet Fuel & Environment. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu