volvo Renault Trucks

Drie Volvo-trucks voor Terraq Venlo

02-01-2018

Terraq Venlo verruilde onlangs een Volvo-truck uit 1999 voor drie nieuwe trucks: een Volvo FH 8x4 tridem en twee Volvo FH 4x2-trekkers. De geschiktheid van het tridemstel voor de zware aslasten in het silotransport gaf voor Terraq de doorslag om te kiezen voor Volvo Trucks en dealer Nebim Groep in Venlo.

De Volvo FH 420 8x4 tridem motorwagen is opgebouwd met een kabelsysteem en kipinrichting. “Het tridem-concept is om twee redenen bijzonder geschikt voor ons werk: vanwege de goede gewichtsverdeling op de assen en de wendbaarheid”, vertelt mede-eigenaar Twan Janssen. “Onze MegaMix-silo’s worden met het kabelsysteem en het hydraulische kiepersysteem achterop het chassis getrokken. De luchtvering zorgt voor comfort tijdens het rijden, maar komt ook van pas om een betere bodemvrijheid te genereren op bouwterreinen.”

Volvo Dynamic Steering

Door de liftbare, gestuurde naloopas in combinatie met Volvo Dynamic Steering en de I-Shift versnellingsbak is een bijzonder wendbare truck ontstaan. Twan Janssen: “Deze techniek komt uitstekend tot zijn recht met zware lading op ruw terrein. De chauffeur die vast op de Volvo FH tridem komt te rijden, heeft uitgebreid proefgereden in een soortgelijk gespecificeerde truck. Hij was vooral te spreken over de ruimte in de cabine, het rijcomfort en de vele veiligheidsvoorzieningen.”

Continuïteit met Nebim Groep

De nieuwe Volvo FH 4x2-trekkers worden met kipperopleggers ingezet voor met name het grindtransport van en naar de overslaghaven in Venlo. “Door het transport gedeeltelijk in eigen hand te nemen, kunnen we een continue aanvoer van grind naar onze afnemers waarborgen”, aldus Twan Janssen. “Het contact met Nebim Groep is prima. Wij doen veel onderhoud zelf in onze eigen werkplaats, maar het is essentieel voor onze continuïteit dat we voor onderdelen en bij calamiteiten terecht kunnen bij Nebim.”

Over Terraq

Terraq is producent en leverancier van bouwgrondstoffen en exploiteert zand- en grindgroeves in Nederland en Duitsland. Het familiebedrijf is niet alleen, zoals de slogan zegt, 'basis voor de bouw' maar legde in de jaren tachtig ook de basis voor het succesvolle MegaMix-concept. In het unieke milieuvriendelijke silosysteem met twee compartimenten worden zand en cement apart opgeslagen, om pas op het moment van verwerking in de vooraf ingestelde verhouding op de bouwplaats met water gemengd te worden. MegaMix beschikt met zestien distributeurs over een landelijke dekking, waarbij Terraq Zuidoost-Nederland en het aangrenzende Duitse en Belgische streekgebied voor haar rekening neemt.

terraq-venlo-volvo-trucks-02.jpg
terraq-venlo-volvo-trucks-03.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu