volvo Renault Trucks

Dranken Pede gaat voor duurzaam met Volvo FE CNG

06-07-2017

Samen voor een schonere wereld: onlangs leverden wij deze prachtige Volvo FE CNG aan Dranken Pede uit Wetteren. Deze 6x2 distributietruck is voorzien van een 320 pk Euro 6-motor en rijdt op CNG (Compressed Natural Gas).

Voor alle vervoersbewegingen heeft Dranken Pede een vloot van 12 voertuigen, variërend van 12 tot 26 ton: elf bakwagens voor distributietaken en een Volvo FH-trekker met schuifzeiloplegger voor ophalingen bij brouwerijen in heel België. De laatst aangeschafte trucks zijn allemaal Volvo’s: een FL met 6 ton laadvermogen en twee Volvo FE 6x2-bakwagens met 14 ton laadvermogen.

Volvo FE CNG

De meest recente Volvo FE is uitgerust met een CNG-motor, die rijdt op gecomprimeerd gas (Compressed Natural Gas). Dit is een duurzaam alternatief voor diesel. Bij openbare aanbestedingen speelt het milieu een steeds grotere rol, merkt Mark Pede. “Wij investeren al langer in groene oplossingen. Zo voorzien al onze vestigingen in hun eigen elektriciteit door middel van zonne-panelen op het dak. Ook ons wagenpark is up-to-date, op één na zijn alle trucks uitgerust met een Euro 5- of Euro 6-motor. In Gent hebben wij de gunning verkregen voor het beleveren van verschillende rusthuizen en een groot ziekenhuis. Het feit dat wij dat doen met een Volvo FE CNG was daar doorslaggevend in.”

Vertrouwen op kwaliteit

Ergonomie is bij distributietransport van het grootste belang, vindt Pede. “Met een lage instap en een lage vloer kan er gemakkelijk en snel worden gewerkt, waardoor we meer adressen kunnen beleveren. Onze Volvo-distributietrucks zijn voorzien van een laadbrug, maar worden vaak ook vanaf de zijkant gelost. De Volvo’s zijn daarvoor erg geschikt. Bovendien zijn de cabines ruim, wat prettig is voor onze chauffeurs omdat zij vaak samen op de route zitten. Een andere reden om voor dit merk te kiezen, is ons vertrouwen in de kwaliteit van Volvo Trucks. Dat zit ook in de kleine dingen: geen rammelende schroefjes en boutjes, alles is netjes afgewerkt.”

Zorgvuldig

De distributietrucks van Dranken Pede rijden tussen de 20.000 en 25.000 kilometer per jaar. “De garage zien we weinig, maar het onderhoud verloopt er soepel”, aldus Mark Pede. “Bij welke vestiging wij ook aankloppen, we zijn altijd welkom. Reginald Malfroot is ons vaste aanspreekpunt, dat was hij al toen wij nog bij Malfroot Trucks in Dendermonde kwamen. Hij begeleidt onze aankopen altijd zeer zorgvuldig. Nu we in Wetteren gevestigd zijn, is de Nebim-werkplaats in Gent vaak het meest praktisch, maar ook in Dendermonde en Ninove worden we uitstekend geholpen.”

Ondernemingszin

De broers Mark en Luc Pede kregen hun ondernemingszin met de paplepel ingegoten. Hun grootouders begonnen in 1950 met de huis-aan-huislevering van dranken in de buurt van hun woonhuis in Sint-Lievens-Houtem. Tien jaar later namen ze er een café bij. Op initiatief van de vorige generatie verhuisde de drankenhandel midden jaren tachtig naar een grotere locatie en werd er een tweede vestiging geopend. Sinds 2002 hebben de broers, in eerste instantie  samen met hun vader, de leiding over de horecagroothandel. Vier jaar geleden verhuisden ze het centraal depot naar Wetteren. Vanuit dit logistieke centrum belevert Dranken Pede haar horecaklanten in Oost- en West-Vlaanderen en Brabant. Vanuit dit centraal depot worden ook de vijf eigen Pede Drinks-winkels bevoorraad.

Eigen formule

Dranken Pede opende onlangs haar vijfde Pede Drinks-vestiging door overname van een bestaande drankencentrale. “Wij hebben in de afgelopen jaren 10 overnames gerealiseerd”, vertelt mede-eigenaar Mark Pede. “Daarnaast zijn we begonnen met het beleveren van evenementen, een tak die nog steeds groeiende is. Wij bieden daarbij niet alleen dranken, maar ook tapinstallaties, koelcellen, glazen, enzovoort. Alles wat men nodig heeft voor een feest of evenement, en dat alles uiteraard geleverd én geïnstalleerd op locatie.”

dranken-pede-volvo-fe-cng-03.jpg
dranken-pede-volvo-fe-cng.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu