volvo

DHL Parcel ontvangt drie Volvo’s FL Electric ter investering in duurzaam transport

10-12-2021

DHL Parcel zet verder in op duurzaam transport. Onlangs nam het bedrijf drie Volvo’s FL Electric in ontvangst. De 4x2-bakwagens worden ingezet voor de bevoorrading van CityHubs en het vervoer van palletzendingen voor zakelijke klanten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam: steden waar steeds strengere milieunormen gelden. Vooral het gegeven dat de elektrische oplossing af fabriek wordt geleverd, was voor DHL doorslaggevend in de keuze voor Volvo Trucks.

DHL wil niet wachten tot milieunormen daadwerkelijk worden gehandhaafd, maar vooroplopen en nu al ervaring opdoen met elektrische voertuigen; ook in het zwaardere segment. Het bedrijf verwacht met de Volvo FL Electric een actieradius van zo’n 240 kilometer te kunnen halen; ruim voldoende voor de dagelijkse inzet op de trajecten waar de trucks worden ingezet.

Volvo’s Electric Range Simulator

Het feit dat Volvo als eerste fabrikant fabrieksmatig elektrische vrachtauto’s produceert, was voor DHL een van de voornaamste redenen om voor Volvo Trucks te kiezen. Alle onderdelen zijn daarmee optimaal op elkaar afgestemd waardoor een efficiënte én duurzame productie gerealiseerd kan worden.

Om de routes optimaal in te plannen, kan DHL gebruikmaken van Volvo’s Electric Range Simulator via Volvo Connect. Hiermee kan worden getoetst of een geplande route haalbaar is. In de Range Simulator kunnen de route, belading, temperatuur en laad- en losgewichten per locatie worden ingegeven waarna het systeem berekent wat mogelijk is.

Groot zichtveld

Naast het uitstootvrije karakter van de Volvo FL Electric speelde het goede zichtveld van de truck een belangrijke rol in de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen zijn voorzien van extra ramen voor een beter overzicht en minder dode hoeken. Zo loopt er een raam tot aan het vloerniveau aan de bijrijderskant. Ook bevindt er zich een extra raam achter de stoel van de bijrijder. Daarnaast zijn de drie trucks voorzien van extra camerasystemen waaronder een Orlaco CornerEye voor een 270-graden beeld rondom de truck.

Ruim 200 Volvo-trucks voor uitstootvrij transport

Naast de Volvo’s FL Electric heeft DHL onlangs ook 107 Volvo FM-trekkers, vier Volvo FM-bakwagens LZV en 88 Volvo FE-bakwagens aangeschaft. De eerste 16 Volvo FM-trekkers uit deze order zijn inmiddels geleverd. Deze voertuigen worden vooral ingezet voor de pakketdistributie tussen de 16 sorteercentra van DHL en de 140 CityHubs verspreid over Nederland. De Volvo’s FM beschikken over een 420 pk-motor en een koppel tot 2300 Nm met een breed toerenbereik.

“Als DHL willen we dat pakketten snel, veilig en tijdig op hun bestemming aankomen. Maar het moet ook zo duurzaam mogelijk gebeuren. Over langere afstanden is elektrisch vervoer nog een stap te ver. HVO biedt hier als plantaardige, niet-fossiele brandstof voorlopig uitkomst. We willen onze hele vloot zo snel mogelijk overschakelen op HVO-diesel, waardoor we toch tot 90% besparen op CO2-uitstoot. Dat past in ons beleid van maximaal reduceren. De overige 10% komt in aanmerking voor ons compensatiebeleid. En waar mogelijk kiezen we uiteraard voor elektrisch”, verklaart Roelof Hofman, COO van DHL Parcel.

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

volvo-fl-electric-dhl-nebim-1
volvo-fl-electric-dhl-nebim-3

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu