volvo Renault Trucks

De nieuwe Volvo FM: een ruimere cabine met verbeterd zicht

27-02-2020

Volvo Trucks heeft de nieuwe Volvo FM geïntroduceerd. Het vernieuwde ontwerp zit boordevol verbeteringen in de chauffeursomgeving en innovaties die een hoger niveau van comfort, veiligheid en productiviteit bieden. En hoewel de cabine van de Volvo FM ruimer is, is de instap met twee treden laag gebleven.

“De nieuwe Volvo FM biedt extra ruimte en een uitzonderlijk goed zicht. Het is de ultieme bedrijfspartner voor alle segmenten”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks. “Chauffeurs vormen een van de belangrijkste factoren in de transportsector”, vervolgt Roger Alm. “Met de nieuwe Volvo FM introduceren we een veelzijdig hulpmiddel met veel comfort. Hierdoor kunnen onze klanten de beste chauffeurs aantrekken en behouden om het succes van hun bedrijf te garanderen.”

Een mobiel kantoor gebouwd voor chauffeurs

“De nieuwe Volvo FM is het veelzijdige werkpaard van ons assortiment. De truck is wendbaar en geschikt voor het doel: ruim, veilig en comfortabel”, zegt Carina Byström, Chief Designer Interior voor Volvo Trucks. “We hebben een zeer goed zicht gerealiseerd door een verlaagde raamlijn in de portieren, nieuwe achteruitkijkspiegels en een dodehoekcamera aan de passagierszijde.”

De nieuwe cabine heeft rechtopstaande A-stijlen die zorgen voor een extra kubieke meter ruimte en meer licht. Hoewel de cabine ruimer is geworden, is de instap met twee treden voor alle motorvarianten laag gebleven. De cabine is verder voorzien van slimme technologie die de focus van Volvo ondersteunt om de ultieme bedrijfspartner te zijn.

Nieuw dashboard

Het interieur heeft een opvallend nieuw dashboard met meer opbergruimte, nieuwe kleuren en een modern dynamisch display. Het 12-inch instrumentendisplay in hoge resolutie bevat een gebruiksvriendelijke interface waarop de chauffeur in vier verschillende schermweergaven gemakkelijk belangrijke informatie kan bekijken, afhankelijk van de rijsituatie. Het instrumentendisplay is helemaal klaar voor toekomstige updates en connected services. Het vereenvoudigt de interacties van de chauffeur en beperkt de afleiding tot een minimum bij het bekijken van kritieke informatie.

De nieuwe Volvo FM heeft een optioneel 9-inch secundair display voor infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking. Het display maakt interactie op verschillende manieren mogelijk: met de intuïtief geplaatste knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het touchscreen en het displaybedieningspaneel. Zowel voor het instrumentendisplay als het secundaire display kan worden gekozen uit meerdere taalopties. Verder biedt een nieuw verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom een meer ergonomische rijpositie.

Bekijk de video van de Volvo FM

Nieuw bed voor meer comfort

De nieuwe slaap- en Globetrotter-cabines zijn opgewaardeerd met een verhoogd bed en verbeterde opbergmogelijkheden, waaronder een groot vak onder het bed en een hoog geplaatste opbergruimte tegen de achterwand met LED-panelen in de scheidingswanden. Van de stoel naar het bed bewegen, is gemakkelijker dan ooit met de nieuwe ergonomisch ontworpen I-Shift-bediening. Het cabinecomfort wordt verder verbeterd door extra isolatie die koude, hitte en lawaai buiten houdt.

Exterieur met een opvallende nieuwe look

Het exterieur van de Volvo FM heeft een nieuwe aerodynamische vorm, met opvallende lijnen aan de voorkant en een unieke slanke lijn die langs de zijkant van de geheel nieuwe cabine loopt. Verder is de positie van de V-vormige koplampen afgestemd op een optimale aerodynamica en geven het grotere logo en de grille met het nieuwe gaaspatroon de truck een gedurfde, zelfverzekerde uitstraling.

Nieuwe geautomatiseerde veiligheidsfuncties

De verbeterde veiligheidsvoorzieningen op de nieuwe Volvo FM bestaan, naast het verbeterde zicht, uit de functie Downhill Cruise Control, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling te voorkomen op afdalingen en Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go die nu bij alle snelheden werkt tot nul km/h.

Uiteraard zijn de vereiste veiligheidsvoorzieningen als EBS (Electronically controlled Brake System, oftewel elektronisch remsysteem), Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Support en Electronic Stability Control (ESP) aanwezig. Daarnaast is Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, als optie beschikbaar.

De Volvo FM beschikt daarnaast over verkeersbordherkenning. Een systeem dat de chauffeur waarschuwt via het instrumentendisplay. Het systeem kan verkeersborden detecteren zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidsbeperkingen. De optionele dodehoekcamera aan passagierszijde geeft als aanvulling de zijkant van de truck weer in het secundaire display.

Brandstofefficiency en productiviteit

De verscheidenheid aan beschikbare aandrijflijn- en chassisconfiguraties betekent dat de nieuwe Volvo FM kan worden gespecificeerd voor het leveren van extra productiviteit en brandstofbesparingen in een breed scala aan toepassingen. Verbeteringen aan de stuurhoeken van de naloop- en voorloopassen maken de truck uitzonderlijk wendbaar wat heel goed van pas komt in bijvoorbeeld druk stadsverkeer.

De Volvo FM is bovendien verkrijgbaar met LNG-motor. De brandstofefficiency en prestaties van deze motor zijn vergelijkbaar met die van gelijkwaardige Volvo-trucks op diesel, maar hebben een veel lagere klimaatimpact. De motor werkt op vloeibaar biogas, waardoor de CO2-uitstoot tot 100% wordt verlaagd, of op vloeibaar aardgas waarbij de CO2-uitstoot met 20% afneemt in vergelijking met equivalente Volvo-trucks op diesel. Hierbij gaat het om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, ook wel tank-to-wheel genoemd.

Feiten over de nieuwe Volvo FM

  • Cabines: Dagcabine, Lage dagcabine, Lage slaapcabine, Slaapcabine, Globetrotter-cabine, Manschappencabine. Exterieur- en interieurafwerkingspakketten voor individueel ontwerp.
  • Motoren: dieselmotoren zijn verkrijgbaar met verschillende emissienormen. Volvo FM is ook beschikbaar met de Euro 6, Step D-motor op LNG.
  • Schakelsysteem: I-Shift met verschillende nieuwe rijprogramma’s voor diverse toepassingsgebieden.
  • Verlichting: Halogeen- of LED-koplampen.

Ontdekt de nieuwe Volvo FM

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Neem contact op met uw vestiging

nebim-nieuwe-volvo-fm-1200-1.jpg
nebim-nieuwe-volvo-fm-1200-2.jpg
nebim-nieuwe-volvo-fm-1200-3.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu