volvo

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo 11-07-2024

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024 toont Volvo's vastberadenheid om transport emissievrij te maken en ongevallen te voorkomen. Op de stand zullen trucks met batterij-elektrische aandrijflijnen, brandstofcellen en hernieuwbare brandstoffen in verbrandingsmotoren staan - een strategie die duurzaam transport vandaag en morgen mogelijk maakt.

Volvo FH16 Aero IAA

Bekijk de Volvo FH Aero

Volvo Trucks zal in september op de IAA een wereldwijd productaanbod tonen dat nog nooit zo sterk is geweest. De onlangs geïntroduceerde nieuwe Volvo FH Aero-range zal te zien zijn, inclusief elektrische en biobrandstof-aangedreven varianten. Ook zal de Volvo VNL te zien zijn, die op de Amerikaanse markt is geïntroduceerd op een gloednieuw platform, inclusief baanbrekende autonome technologieën. De IAA is de eerste gelegenheid om de Volvo VNL in Europa te ervaren. Beide truckmodellen zijn ontwikkeld met een focus op brandstofefficiëntie en veiligheid.

"Ik ben erg benieuwd naar de reacties van klanten en media op onze nieuwe truckrange en toekomstige technologieën", zegt Roger Alm, President Volvo Trucks. "Onze line-up op de IAA van dit jaar laat de wereldwijde kracht van de Volvo Groep zien en toont ons streven naar nul emissies en nul ongevallen - beiden even belangrijk voor het succes van onze klanten."

Volvo FM Low Entry IAA

Volvo FM Low Entry: elektrische truck voor de stad

De nieuwe Volvo FM Low Entry zal ook aanwezig zijn op de IAA - dit is Volvo's eerste truck die alleen is ontwikkeld met een batterij-elektrische aandrijflijn. De stadstruck heeft een buitengewoon goed zicht voor de chauffeur, om de veiligheid te vergroten in drukke stedelijke gebieden.

Volvo FH16 Aero met nieuwe D17-motor

De iconische Volvo FH16 Aero zal worden getoond met de geheel nieuwe en efficiënte 17 liter-motor. Deze D17-motor kent meer vermogen en verlaagt tegelijkertijd het brandstofverbruik en de uitstoot. Deze truck is ontworpen voor de zwaarste taken en geoptimaliseerde productiviteit en is gecertificeerd voor HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en B100-biodiesel.

Elektrische range vergroten met e-as

Volvo Trucks zal ook de nieuwe e-as laten zien, op maat gemaakt voor Volvo's volgende generatie batterij-elektrische en brandstofcel elektrische trucks. Doordat meer accu's in het chassis geplaatst kunnen worden, maakt de e-as een groter elektrisch bereik en geoptimaliseerde rijeigenschappen mogelijk. De e-as is een aanvulling op het bestaande programma van elektrische aandrijflijnen en zal vooral geschikt zijn voor elektrische vrachtwagens die worden ingezet op de langeafstand.

Volvo-truck met waterstofverbrandingsmotor H2 ICE

Waterstoftrucks met verbrandingsmotor

Terwijl Volvo vijf jaar ervaring heeft met elektrische trucks bij klanten in 47 landen wereldwijd, is waterstof de volgende stap als het gaat om toekomstige aandrijflijnen. Waterstof voor brandstofceltoepassingen en waterstof in verbrandingsmotoren (H2 ICE) worden parallel ontwikkeld om het vrachtwagenassortiment van Volvo Trucks toekomstbestendig te maken voor alle markten en duurzame transporttoepassingen over de hele wereld. Naar verwachting zullen beide op waterstof gebaseerde technologieën tegen het einde van dit decennium hun weg naar de klanten vinden.

Volvo-truck met Camera Monitor System CMS

Beter zicht met Camera Monitor System

Verschillende Volvo-trucks op de IAA zullen worden uitgerust met Volvo's nieuwe Camera Monitor System (CMS). Het spiegelcamerasysteem zorgt voor een verbeterde aerodynamica en biedt voordelen op het gebied van brandstofbesparing. Ook is er sprake van een beter zicht, wat de veiligheid vergroot.

Volvo VNL IAA

De Volvo line-up op de IAA

  • Volvo FH Aero Electric 4x2 met CMS
  • Volvo FH16 Aero 4x2-trekker op HVO, met XXL-cabine en CMS
  • Volvo FMX Electric 6x4 met 3-zijdige kipper
  • Volvo FM Low Entry 6x2 met portaalarmsysteem
  • Volvo FM 4x2 op (Bio-)LNG met CMS
  • Volvo FE Electric 4x2 met portaalarmsysteem
  • Volvo VNL 860, compleet gespecificeerd
  • Volvo's brandstofcel-testtruck (Fuel Cell)

Naast een breed scala aan truckmodellen zal Volvo ook de nieuwe technologieën en diensten tonen die in de pijplijn zitten voor de volgende generatie trucks, waaronder oplaadservices voor batterij-elektrische trucks. Bezoekers van IAA Transportation 2024 kunnen Volvo Trucks vinden in hal 21, stand B01. Ook zijn er verschillende trucks beschikbaar voor testritten op de IAA-testbaan.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu