volvo Renault Trucks

De juiste olie is essentieel

17-12-2014

Met de introductie van Euro 6 is het gebruik van de juiste motorolie belangrijker dan ooit tevoren. Dat werpt natuurlijk onherroepelijk de vraag op: wat is dan de juiste keuze? Volvo Trucks beveelt VDS-4 10W-30 olie aan.

Naast de smerende eigenschappen speelt de motorolie tevens een belangrijke rol in het behalen van de Euro 6-norm, de duurzaamheidsdoelstelling (motoren worden thermisch meer belast) en de brandstofverbruikeisen. Vooral de gecompliceerde uitlaatgas-nabehandelingssystemen – zoals: SCR-systemen, oxidatiekatalysatoren en roetfilters – stellen hoge eisen aan het SAPS-gehalte (Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur) en maken het gebruik van zogeheten Low SAPS-motorolie noodzakelijk.

De voorkeur van Volvo in het gebruik en belang van deze Low SAPS- brandstof besparende motorolie, is reeds met de Euro 5 ingezet. Sinds medio 2009 worden de motoren al standaard af fabriek afgevuld met VDS-4 10W-30 (Fuel Eco motorolie).

De VDS-4 10W-30 voldoet zowel aan de Low SAPS als brandstofbesparende eis en wordt dan ook van harte aanbevolen door Volvo; nu en in de nabije toekomst. Daar komt bovendien nog als groot voordeel bij dat deze olie ‘backwards compatible’ is, wat wil zeggen dat het product ook toepasbaar is voor oudere generatie Volvo-motoren.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu