volvo Renault Trucks

Cebeo verzorgt nu dankzij Nebim Volvo Trucks zijn eigen logistiek

19-11-2019

Cebeo uit Waregem, de grootste handelaar in elektrotechnisch materiaal in België, verzorgt sinds een jaar de distributie zijn producten zelf. Hiervoor richtte het een eigen transportbedrijf op: Sobe-Log. Het investeert momenteel volop in de uitbreiding van de vloot: na een eerste reeks van vijf Volvo Trucks FL-distributievrachtwagens, investeerde het opnieuw in vier FE’s en vier FL’s.

Cebeo werd in 1922 in Kortrijk opgericht en is gespecialiseerd in distributie van elektrotechnisch materiaal, technische diensten en oplossingen voor de residentiële, tertiaire en industriële sector. Het is een onderdeel van de Franse groep Sonepar. Met 170 ondernemingen in 44 landen en 44.500 medewerkers is deze onafhankelijke familiale groep wereldleider in de distributie van elektrisch materiaal. Cebeo realiseerde in België 572 miljoen euro omzet in 2018 met bijna 900 medewerkers in ruim 50 filialen met self-service. Daar zijn maar liefst 1,6 miljoen artikelen beschikbaar.

Cebeo is altijd gekend geweest voor de goede banden met de klanten. Door de forse groei van de afgelopen jaren dreigde dat te verwateren. ”Daarom hebben wij gekozen om de distributie zelf te verzorgen en niet meer door een externe partner te laten uitvoeren. Niet dat we ontevreden waren over die partner, in tegendeel, maar het vervoer zelf doen brengt ons dichter bij de klanten”, legt Jo Vanackere, marketing manager van Cebeo uit. 

Een eigen transportbedrijf: Sobe-Log

Cebeo richtte vorig jaar het eigen transportbedrijf Sobe-Log op. Daarnaast herschreef de onderneming haar logistiek. Terwijl voordien de klanten en filialen rechtstreeks vanuit het Cebeo Distributie Centrum (CDC) in Moeskroen werden bevoorraad, heeft ze nu vier Transshipment Points (TSP’s) opgericht in Kortrijk, Lummen, Vilvoorde en Charleroi. Zo kon de distributie geoptimaliseerd worden.

“Het nieuwe systeem heeft als voordeel dat de eindbestemming veel dichter is, zodat sneller en nauwkeuriger geleverd kan worden. Het laat ons ook toe om ‘dedicated’ chauffeurs op de vrachtwagens en bestelwagens in te zetten. Zo krijgen de klanten altijd dezelfde chauffeurs te zien, wat voor een beter contact zorgt”, zegt Jo Vanackere nog.

Zeer chauffeursvriendelijke en veilige trucks

Het distributiesysteem met de TSP’s wordt geleidelijk aan uitgerold. ”Vandaag beschikt Sobe-Log over 22 vrachtwagens en acht bestelwagens. Het is de bedoeling dat wij op termijn over een vloot van 35 trucks beschikken”, zegt Jo Vanackere nog. Hiervoor steunt Cebeo op Volvo Trucks en zijn dealer voor Oost- en West-Vlaanderen Nebim. “Wij zijn na een marktstudie bij hen terechtgekomen voor de kwaliteit van de trucks en de goede service. Deze trucks zijn ook zeer chauffeursvriendelijk.”

“In totaal hebben we al negen Volvo FL’s en vier Volvo FE’s geleverd, van respectievelijk 12 en 19 ton. Cebeo koos voor bijzonder veilige trucks. Zo beschikken ze over 360°-camera’s om tijdens het maneuvreren of achteruitrijden alle dode hoeken te elimineren. Ook zijn ze bijvoorbeeld uitgerust met sensoren die verhinderen dat de truck zou kunnen vertrekken als de trap naar de laadkast openstaat”, legt Danny Decock, commercieel afgevaardigde van Nebim, uit.
 

Meer weten over de Volvo FL en Volvo FE?

Bekijk de Volvo FL

Bekijk de Volvo FE

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer. 

Neem contact op met uw vestiging

nebim-cebeo-eigen-transportbedrijf-fl-fe-1200-1.jpg
nebim-cebeo-eigen-transportbedrijf-fl-fe-1200-2.jpg
nebim-cebeo-eigen-transportbedrijf-fl-fe-1200-3.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu