renault-trucks

Bespaar tot 10% brandstof met nieuwe Renault Trucks

17-11-2021

Renault Trucks gaat de uitdaging aan om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Renault Trucks introduceert in de T, T High, C en K ranges nieuwe DE11- en DE13-motoren. In combinatie met de integratie van nieuwe geavanceerde technologieën, zoals Turbo Compound, en specifieke services kunnen deze nieuwe motoren het brandstofverbruik met maximaal 10% verlagen.

Renault Trucks heeft in 2021 zijn T, T High, C en K modellen ingrijpend gewijzigd op het gebied van design en aerodynamica. Ook het rij en leefcomfort aan boord is voor de chauffeur enorm verbeterd. De fabrikant zet deze evolutie verder voort met de komst van nieuwe Euro VI Step E-motoren van 11 en 13 liter, DE11 en DE13, die in combinatie met de integratie van nieuwe technologieën en specifieke services een brandstofbesparing tot 10% opleveren in vergelijking met de vorige generatie Renault Trucks-motoren.

Turbo Compound-technologie

Voor optimale prestaties kunnen de Renault Trucks T, T High en C modellen als optie worden uitgerust met de DE13 TC-motor met Turbo Compound-technologie, die een aanzienlijke brandstofbesparing oplevert zonder in te boeten aan rijcomfort of commerciële snelheid. Een extra turbine, die na de turbocompressor wordt geplaatst, zet de restenergie in de uitlaatgassen om in mechanische energie en brengt die over op de krukas in de vorm van extra motorkoppel.

Turbo Compound maakt het dus mogelijk om een hoger koppel te bereiken bij lagere motortoerentallen. Op de snelweg, tijdens het rijden op cruise control en bij rijden bergop kan er in de klim langer een constante snelheid worden aangehouden zonder dat er teruggeschakeld hoeft te worden.

Controle over brandstofverbruik

De voertuigen zijn uitgerust met de nieuwe generatie Optidriver-versnellingsbak, met een nieuwe calculator, nieuwe regelsoftware en een nieuwe koppelingsbediening voor soepeler en sneller schakelen. Om nog meer brandstof te besparen, heeft Renault Trucks ingezet op de Smart Torque Control-oplossing. Dit systeem maximaliseert de tijd die de motor benut in het gebied met het beste motorrendement, zonder dat dit ten koste gaat van de manoeuvreerbaarheid en het rijcomfort.

Slimme tools voor meer efficiency

Renault Trucks blijft ook de Optivision Predictive Cruise Control verbeteren, die de topografie van de weg gebruikt om optimaal te schakelen en brandstof te besparen. De fabrikant biedt ook oplossingen aan om transporteurs te helpen bij de controle en de verbetering van het brandstofverbruik en de reductie van de CO2-uitstoot van hun vloot. De software voor wagenparkbeheer Optifleet (module Check) volgt het brandstofverbruik van elk voertuig en analyseert de rijstijl om te bepalen op welke punten het verbruik kan worden teruggedrongen. Bovendien heeft Renault Trucks een volledig trainingsprogramma over de principes van rationeel rijden ontwikkeld, om het brandstofverbruik onder controle te houden.

Meer weten?

Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu