volvo Renault Trucks

Alles, maar dan ook alles voor de bouw

03-05-2018

Van fundering tot tegels: Van der Gucht in Temse heeft alles voor de bouw. Zwaar werk waarin de Volvo FMX sterk is. Bouwmaterialengroothandel Van der Gucht is onderdeel van de Belgische inkoopcoöperatie Bouwpunt. In een ruime winkelsetting biedt Van der Gucht een zeer breed assortiment bouwmaterialen en gereedschappen. Een belangrijk onderdeel is de verkoop van vloertegels aan professionals en particulieren.

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren ook een specialisme opgebouwd in de verwerking van bouw- en gevelplaten. Commercieel verantwoordelijke Koen Geerinck: “In ons Centrum voor Maatwerk houden we een grote sortering bouw- en gevelplaten op voorraad. Tevens hebben we geïnvesteerd in specifieke apparatuur, zoals opdeelzagen en CNC-machines, en gekwalificeerd personeel dat de platen tot op de millimeter passend maakt. Hierdoor zijn we in staat zeer snel maatwerk te leveren, iets wat opvalt in de branche: we worden tot in Nederland en Frankrijk gevraagd. Voor ons grootste bouwproject tot nu toe leverden we 8.000 vierkante meter gevelbeplating.”

Bestellingen op de bouwwerf

Hoewel de gevelplatentak groeit, ligt de grootste markt voor Van der Gucht in de handel van reguliere bouwmaterialen. Bestellingen worden afgeleverd op de bouwwerf, desgevraagd ook op hoogte. “Voor grote ladingen die enkel geladen en gelost hoeven te worden, hebben we een Volvo FMX 6x2 trekker-opleggercombi met verrijdbare kraan. Dan een containerwagen voor het transport van silo’s met metselmortel, en tot slot zes bakwagens met autolaadkraan.” De laatste aanwinst in de vloot is een Volvo FMX 8x4 met een HIAB-kraan achterop het chassis.

“Volvo Trucks heeft natuurlijk een goede naam in de bouw, maar vooral was het de uitdrukkelijke wens van onze chauffeurs, vanwege het schakelgemak, het comfort en de betrouwbaarheid van de trucks. Daarbij: er zijn niet veel merken die een 10-tons naloopas kunnen leveren.”

Eisen en wensen

Geerinck weet nog goed hoe de keuze voor Volvo Trucks tot stand kwam: “Volvo Trucks heeft natuurlijk een goede naam in de bouw, maar vooral was het de uitdrukkelijke wens van onze chauffeurs, vanwege het schakelgemak, het comfort en de betrouwbaarheid van de trucks. Daarbij: er zijn niet veel merken die een 10-tons naloopas kunnen leveren.” De laatste as is tevens hydraulisch gestuurd en liftbaar, wat samen met Volvo Dynamic Steering een zeer wendbaar voertuig oplevert. “Wij hadden de basisconfiguratie al in ons hoofd. Nebim kon met de Volvo FMX als enige aan al onze eisen en wensen tegemoetkomen. Zij kwamen ook met de suggestie van de 10-tons voor- en achteras en hebben met Appelmans, onze vaste kraanopbouwer, een oersterke en zeer functionele truck neergezet.”

alles-maar-dan-ook-alles-voor-de-bouw-lijst.jpg

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu