volvo Renault Trucks

5 tips bij langdurige stilstand

02-04-2020

We zorgen goed voor onze trucks, zeker als we veel onderweg zijn. En als ze stilstaan? Juist ook dan is het belangrijk om trucks goed te onderhouden. Langdurige stilstand kan er onder andere voor zorgen dat de accu leeg raakt. Wanneer u vervolgens weer de weg op wilt start uw voertuig niet. Gelukkig kan dit onverwachte startprobleem goed voorkomen worden. Met de volgende tips staat u niet stil door een lege accu.


Laad de accu regelmatig en volledig op

Met een externe acculader kan de accu volledig worden opgeladen. Doe dit ten minste elke drie weken, of eventueel vaker. Een goed opgeladen accu zorgt voor een lager brandstofverbruik en voor een betrouwbaardere werking van de truck.

Zet niet-gebruikte apparaten uit

Apparaten die toch niet worden gebruikt kunnen uiteraard beter worden uitgezet. Het zorgt ervoor dat de accu niet leegloopt en zo niet onnodig energie wordt verbruikt. Schakel apparaten zoals een koelkast dus uit. Zet ook de boardcomputer uit, deze kan ervoor zorgen dat de accu binnen enkele dagen geheel leeg is, en schakel de hoofdstroomschakelaar uit.


Specifiek weten wat u voor uw truck kunt doen?

Download hier de instructies voor Renault Trucks en hier de instructies voor Volvo Trucks.


Houdt de truck op temperatuur

Voor probleemloze ingebruikname na langdurige stilstand is het belangrijk om een truck zo nu en dan, minstens elke 6 weken, op bedrijfstemperatuur te brengen. Dat kan als volgt:

  • Laat de motor minstens 15 tot 30 minuten verhoogd stationair draaien totdat de bedrijfstemperatuur wordt bereikt
  • Activeer alle functies en componenten (stuurinrichting, bedieningen, remmen enz.)
  • Indien niet met het voertuig gereden kan worden – bedien dan alle beschikbare functies als het voertuig stationair draait.

Zorg voor een volle tank

Een volle tank zorgt er niet alleen voor de je ook direct een langere rit kunt rijden, het zorgt er vooral voor dat kristallisatie (ad-blue) of condensatie (dieseltank) wordt voorkomen. 

Plan op tijd een servicebeurt

Voor een voertuig geldt: stilstand = achteruitgang. Wanneer een voertuig langere tijd stilstaat, is een servicebeurt aan te raden, zodat de truck in goede conditie blijft. Plan de servicebeurt voordat de truck weer op weg kan. 

Wilt u graag een servicebeurt inplannen? Neem dan contact op met één van onze vestigingen

Na deze tips toch startproblemen? De 24/7 mobiele servicedienst van Nebim is dag en nacht beschikbaar om u op weg te helpen.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met één van onze vestigingen.

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu