volvo Renault Trucks

Dankzij app is chauffeurshandboek altijd bij de hand

05-02-2016

Volvo Trucks heeft voor de chauffeur een app ontwikkeld waarmee het chauffeurshandboek op een tablet of smartphone geinstalleerd kan worden. Het online raadplegen of downloaden in pdf was al mogelijk, maar nu gaat Volvo Trucks een stap verder.

Met het interactieve bestuurdershandboek krijgt de chauffeur onmiddellijk toegang tot de gebruikershandleiding van zijn truck. Op een duidelijke en overzichtelijke wijze worden in tekst en beeld alle functies van het voertuig uitgelegd.
Op deze manier heeft de chauffeur op elk moment de beschikking over alle informatie met betrekking tot zijn truck.

De app is beschikbaar zowel in de iTunes App Store als in Google Play (Android). Wanneer het op de smartphone of tablet is geïnstalleerd, kan het chauffeurshandboek gelezen worden, ook wanneer de chauffeur offline is. Deze dienst is gratis.

De eerste keer moet het chassisnummer van de truck ingevoerd worden. Zo krijgt de chauffeur een handboek dat is afgestemd op de unieke specificaties en uitrusting van zijn voertuig.

Als de chauffeur zijn chassisnummer niet bij de hand heeft, of als hij de informatie van andere, eveneens ondersteunde Volvo-truckmodellen wil inzien, dan kan worden gekozen uit een aantal geselecteerde demo-chassis.

De app ‘Volvo Trucks Driver’s Handbook’ (voorlopig enkel in het Engels en het Zweeds) is beschikbaar voor de bestuurders van de volgende modellen: Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Andere digitale mogelijkheden

De webversie van de bestuurdershandboeken, die via de browser zijn in te zien, blijven bestaan.

Volvo Trucks geeft tevens de mogelijkheid om het chauffeurshandboek op de Volvo Trucks-website te downloaden als pdf-bestand. Dat kan in de gewenste taal (ook het Nederlands) voor alle ondersteunde modellen, met een constructiedatum vanaf december 2009.

“Zo’n digitaal handboek is overigens niet alleen voor de chauffeur handig. Ook de eigenaar en de dealer hebben er baat bij. Wanneer het voertuig bijvoorbeeld van eigenaar wisselt en de gedrukte versie verloren is gegaan, is er altijd een back-up beschikbaar”, verklaart Raymond Wittenberg, Manager Transport Solution bij Volvo Trucks Nederland.

Ook een geprint (voertuig-specifiek) handboek bestaat nog steeds. De chauffeur kan die via zijn Volvo Trucks-dealer bestellen.

Bestel

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu