Keuring Op Verplaatsing (KOV) Wij staan garant

Nebim voert in samenwerking met SBAT officiële KOV-keuringen uit. De FOD Mobiliteit en Vervoer heeft onze vestiging in Dendermonde gehomologeerd en erkend voor het uitvoeren van de Keuring Op Verplaatsing (KOV). Nebim is daarmee een van de eerste bedrijven die alle voertuigen boven 3,5 ton GVW technisch mag keuren. De keuringen worden uitgevoerd door gecertificeerde controleurs van Autoveiligheid.

Wat is Keuring Op Verplaatsing?

KOV is in Europa een wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens de regelgeving moet elke bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3,5 ton gekeurd worden. Voor voertuigen geldt een jaarlijkse keuring (voor ADR-voertuigen geldt een termijn van zes maanden).

KOV-keuring en APK-keuring

Verkeersveiligheidskeuring

De KOV is een verkeersveiligheidskeuring met milieumeting, waarbij de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie worden gekeurd.

Wanneer uw bedrijfswagen niet door de keuring komt, wordt exact aangegeven op welke punten de bedrijfswagen is afgekeurd. Kleine gebreken kunnen we uiteraard direct herstellen. Als deze punten zijn verholpen, wordt uw bedrijfswagen opnieuw gekeurd.

Keuringen

Onderstaande keuringen kunnen bij Nebim worden uitgevoerd:

  • Periodieke technische keuringen
  • Herkeuringen
  • ADR-keuringen (mits melding minimaal 2 weken van tevoren)

Werkwijze KOV-keuring

De eerste keuring van een voertuig en de APK keuring wordt uitgevoerd bij SBAT. Op de dag van de KOV meldt u het voertuig aan bij de receptie, waarna een van onze medewerkers het voertuig begeleidt. Het keuringsattest wordt onmiddellijk afgeleverd door de medewerkers van SBAT.

Na keuring stellen wij de truck onmiddellijk weer ter beschikking aan uw chauffeur. Uw chauffeur ondertekent het administratief order van Nebim en kan onmiddellijk vertrekken.

Deze service levert een aanzienlijke tijdwinst voor u en creëert een meerwaarde in uw dagelijkse activiteiten. Reden genoeg voor Nebim om KOV te organiseren in onze vestiging.

Snelle, efficiënte en economische oplossing

Ons team van ervaren en vakkundige medewerkers staat dagelijks klaar om aan uw vragen en problemen een snelle, efficiënte en economische oplossing te bieden.

  • Onderhoudsbeurten
  • Nazichten voor keuring
  • Tachograafijkingen
  • Alle herstellingswerken aan uw vrachtwagens, trekkers, bussen en opleggers.