Uptime sleutelwoord voor rendement

In de Total Cost of Ownership (TCO) is de uptime van de truck van cruciaal belang. Het zoveel mogelijk beschikbaar zijn van het voertuig is namelijk uiteindelijk bepalend voor uw rendement.

Een belangrijke technologische doorbraak is de ‘connectivity’ tussen truck en werkplaats. Dat maakt dat er door de Volvo Trucks-dealer een proactieve rol gespeeld kan worden in het onderhoud, de TCO verlaagd kan worden en de beschikbaarheid verhoogd. Voor de Volvo FH en Volvo FM kunnen ondernemers in combinatie met een Volvo Gold contract nu profiteren van 100% beschikbaarheid. De trucks zijn standaard uitgerust met de geavanceerde communicatie-eenheid TGW oftewel TelematicGateWay, die continu waakt over essentiële onderdelen van de truck. Daardoor is het mogelijk proactief een reparatie te plannen. Door middel van een ingebouwde communicatie-unit kan de truck op afstand worden uitgelezen en kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Bovendien is het mogelijk service en softwaredistributie op afstand te leveren. Pech onderweg lijkt hiermee voor Volvo-trucks tot het verleden te behoren.

Vooral ongeplande stilstand is een grote kostenpost voor transportbedrijven. Volvo Trucks heeft zich daarom ten doel gesteld ongeplande stilstand nog meer te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers zich niet bewust zijn van de beschikbaarheid van hun voertuig. Iets meer dan de helft van ruim 1550 ondervraagde ondernemers meet deze niet. En dat terwijl ongeplande stilstand gevolgen heeft voor de chauffeur, planning, maar ook voor de relatie met de opdrachtgever. Nog afgezien van de kosten voor vervangend en aansluitend vervoer. Een voorzichtige schatting op basis van gesprekken met ondernemers laat zien dat de kosten voor ongeplande stilstand in Nederland gemiddeld 800 euro bedragen per gebeurtenis, terwijl dat in het internationale transport kan oplopen eeen veelvoud hiervan.

Proactief onderhoud

Rob van Dormolen, Director Commercial After Sales bij Volvo Trucks Nederland: “Volvo Trucks-dealers hebben nu de mogelijkheid om de truck tussen de geplande onderhoudsmomenten te volgen. Cruciale slijtage delen zoals remvoeringen, koppelingsplaat en bijvoorbeeld de actuele conditie van het luchtdrogerfilter of de accu's zijn daardoor continu inzichtelijk. Indien de standtijd van deze onderdelen niet voldoende is om het volgende geplande servicemoment te halen, dan wordt direct contact opgenomen om de truck kort uit te plannen op een moment dat de klant het beste uitkomt. Dat leidt tot een efficiënter werkplaatsbezoek en een hogere beschikbaarheid van de truck.”