renault-trucks volvo
nebim-acties-dvs-direct-vision-standard

DVS - Direct Vision Standard

Voor alle vrachtwagens zwaarder dan 12 ton

Met ingang van 26 oktober 2020 moeten ALLE vrachtwagens (met het stuur links) zwaarder dan 12 ton met een minimale rating van 1 ster een vergunning hebben om Londen, Groot-Brittannië binnen te mogen rijden.

Eisen
Direct Vision Standard

nebim-actie-dvs-direct-vision-standard-sensors-dvs-alarms-lh

HOORBAAR EXTERN ALARM WANNEER HET VOERTUIG RECHTS AFSLAAT
Een hoorbare waarschuwing als het voertuig manoeuvreert en kwetsbare weggebruikers waarschuwt wanneer een voertuig rechts afslaat. Het alarmsysteem dient een handbediende aan/uit-schakelaar te hebben voor gebruik tussen 23:30 uur en 07:00 uur.

nebim-actie-dvs-direct-vision-standard-sensors-lh

SENSOREN AAN DE ZIJKANT
Een sensorsysteem dat de bestuurder waarschuwt voor de aanwezigheid van een kwetsbare weggebruiker. Het moet worden aangebracht aan de niet-bestuurderszijde van het voertuig.

nebim-actie-dvs-direct-vision-standard-sensors-dvs-cms-lh

CAMERA AAN DE RECHTERZIJDE
Het volledig operationeel camera-/monitorsysteem dient te worden aangebracht aan de niet-bestuurderszijde van het voertuig.

WAARSCHUWINGS­STICKER
De sticker dient te zijn aangebracht op de achterzijde van het voertuig om kwetsbare gebruikers te waarschuwen.

Actie pakket
Camera en Zij-Detectie systeem

Voor truck-/trailercombinatie en bakwagens.

nebim-dvs-monitor

SELECT SERIE 7" DIGITAL LCD MONITOR

nebim-dvs-camera

VERZONKEN ZIJZICHT CAMERA

nebim-dvs-sensor

CORNERSCAN MET GELUID­DEMPINGS­FUNCTIE

nebim-dvs-alarm

WITTE RUIS ALARM - 82 DB

nebim-dvs-sticker

VLIEGTUIGSTICKER 'DODE HOEK, PAS OP'

DVS ACTIE BIJ NEBIM

V.a. € 1.485,- (excl. BTW) Inclusief arbeid en materiaal. Montage is op alle merken vrachtwagens mogelijk.

MEER INFORMATIE?

Onze mensen van uw dichtstbijzijnde vestiging helpen u graag op weg. U kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak maken.

Vestigingen

Vergunning

U kunt de vergunning gratis aanvragen via het online aanvraagformulier van TfL. Het is niet nodig om uw voertuig te laten zien.

Voor hoe lang is de DVS vergunning geldig?

De geldigheidsduur van de vergunning wordt bepaald aan de hand van het aantal sterren.

  • Voertuigen zonder ster maar mét goedgekeurd Safe System krijgen een vergunning tot 2024 (vanaf dan zal aanvullende regelgeving van kracht gaan, het Progressive Safe System genaamd).
  • De vergunning van een voertuig met 1 of 2 sterren of een voertuig dat voldoet aan de eisen van het Safe System vervalt op 25 oktober 2024 (waarschijnlijk zal vanaf dan het Progressive Safe System ook voor voertuigen met 1 en 2 sterren gelden).
  • De vergunning van een voertuig waaraan 3, 4 of 5 sterren zijn toegekend vervalt op 25 oktober 2030 of 10 jaar na de aanvraagdatum, indien verleend na 26 oktober 2020 (afhankelijk van welke van deze twee data later is).

Progressive Safe System

In 2022 worden de vereisten geëvalueerd om dan eventuele nieuwe technologieën of veiligheidssystemen er in op te nemen. Indien het van belang is, zullen deze voordat de vergunning opnieuw wordt aangevraagd, moeten worden geïnstalleerd op alle voertuigen met een score van 0, 1 of 2 sterren.

Vergunning aanvragen (TFL)

Wat is Direct Vision Standard?

Veiligheid

De wetgeving, ingevoerd door Transport for London (TfL), is gebaseerd op een ‘sterscore’ - een indicatie van wat de bestuurder vanuit zijn cabine kan zien met betrekking tot andere weggebruikers. De voertuigfabrikant verleent een sterscore aan uw voertuig. Deze score (0-5 sterren) is gebaseerd op de staat waarin het voertuig de productiehal heeft verlaten en houdt geen rekening met eventuele veiligheidssystemen die achteraf zijn aangebracht.

DVS-score

Vrachtwagens die niet minimaal één ster hebben, moeten voldoen aan de eisen van het Safe System. Dit betekent installatie van extra hulpmiddelen voor indirect zicht. Naleving van de Safe System voorschriften is niet van invloed op het aantal sterren dat aan het voertuig wordt toegekend, maar betekent wel dat u toestemming heeft om de agglomeratie Londen binnen te rijden. In 2024 wordt de minimum eis voor DVS aangescherpt naar 3 sterren.

London binnenrijden

De Direct Vision Standard (de norm voor direct zicht) is de eerste wetgeving in zijn soort. Vanaf 26 oktober 2020 dienen ALLE vrachtwagens die zwaarder zijn dan 12 ton een vergunning te hebben om de regio van Londen te betreden. Dit geldt voor geheel Londen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week en voor alle zware voertuigen, zowel uit het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

Slecht scorende vrachtwagens

Voertuigen die niet aan de minimum eis van 1 ster voldoen of voertuigen die niet voldoen aan de eisen van het Safe System mogen vanaf 26 oktober 2020 niet meer de agglomeratie Londen in.

Handhaving

Door middel van camera’s met automatische kentekenplaatherkenning wordt het kenteken van een voertuig gedetecteerd. Het kenteken wordt daarna opgezocht in de vergunningen-database van TfL. Ieder voertuig zonder vergunning kan een boete krijgen van £550 en de bestuurder een boete van £130, ongeacht het aantal sterren van het voertuig.

MEER WETEN OVER ONZE Nebim DVS actie?

Onze mensen van uw dichtstbijzijnde vestiging helpen u graag op weg. U kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak maken.

Vestigingen

Ontvang als eerste het laatste nieuws

Nebim Groep deelt elke maand een interessante nieuwsbrief boordevol informatie, weetjes en nieuws over haar assortiment trucks en bedrijfswagens, services en deals!

Door me in te schrijven ga ik akkoord met het privacybeleid

Nebim Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert

+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu
Nebim Belgie
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)

+32 (0)9 216 86 30
info@nebim.eu